Literatura Comparada

Páginas: 20 (4871 palabras) Publicado: 29 de enero de 2013
El desafiament de les Àguiles, de Alistair Maclean

L’autor: Alistair Maclean o Ian Stuart (pseudònim que va utilitzar per escriure algunes novel•les) va néixer a Glasgow el 21 d’abril del 1922 però al poc temps d’haver nascut es va traslladar a Highlands (anomenades també “Terres Altres d’Escòcia”). Amb tant sols 18 anys, es va allistar a la Royal Navy per servir a la Segona Guerra Mundial (onva exercir sobretot tasques d’escolta) i l’any 1946 va ser llicenciat. Va entrar a estudiar anglès a la universitat de Glasgow i es va llicenciar al 1953 i va exercir de professor de literatura anglesa.
La seva vida literària va començar en el moment que es va dedicar a escriure contes per guanyar diners extres. L’editorial Collins, arran d’un premi que guanyà l’any 1954, li va encarregarescriure una novel•la, el qual va ser publicada l’any 1955 sota el nom de HMS Ulysses i a on es basa de les seves experiències militars durant la Segona Guerra Mundial per escriure-la. Aquesta obra, que va ser un èxit rotund, li va permetre poder-se dedicar a escriure.
Maclean se’l considera un dels autors més destacats i més populars dels segle XX ja que n’és l’autor de 29 “bestsellers” i molts hantingut adaptacions cinematogràfiques, com els Canons de Navarone, El desafiament de les àguiles, Estació Polar Cebra...
Maclean va morir a Munich l’any 1987 a causa de la seva addicció a l’alcohol.
El llibre fou publicat per primer cop l’any 1967, sota el títol “Where Eagles Dare”. La novel•la és una mescla d’acció, espies i thriller.
El llibre està ambientat abans del 1944 (en què va tenirlloc el Desembarcament de Normandia), possiblement devers el 1942-43.
Ara faré un resum del llibre el qual he intentat reduir-lo al màxim, però donada la quantitat de informació necessària per entendre el propòsit de l’obra i del treball, pot ser hagi quedat un poc extens.


L’MI5 ha de reclutar un comando per intentar salvar el general aliat Carnaby, encarregat de l’operació del desembarcamentde Normandia, que havia caigut en mans dels nazis. El comando reclutat (liderats per comandat pel major Smith, seguit pel tinent Schaffer i pels soldats Harrod, Carraciola, Christiansen, Thomas i Torrance-Smythe) havia d’assaltar una fortalesa alemanya situada a una muntanya de Baviera, a on estava pres Carnaby.
El comando va ser llançat a les immediacions de la fortalesa i al aterrar, Harrod(l’operari de ràdio) es va rompre el coll. Entre el comando llançat, s’hi trobava Mary, una espia aliada que el coneixement de l’existència de la qual dins l’operació la coneixia només Smith. Quan varen acampar, Smith amb l’excusa de recuperar els codis de la ràdio, va aprofitar per trobar-se amb Mary i dar-li instruccions. Quan recuperaren els codis van examinar el cos de Harrod i van comprovar quehavia estat assassinat.
El comando arribarà al poble (replet de nazis) situat a les faldes de la fortalesa. Els sis comandos “alemanys” van entrar a una cantina per reunir-se amb una contacta (Heidi) que feia de cambrera. Smith va deixar els seus homes per donar noves instruccions a Mary, en tornar, Smith va trobar a Torrance-Smythie mort. Quan Smith tornà a entrar a la cantina, un grup de soldatsa càrrec de l’oficial Weissner van registrar la cantina, assabentats de la mort del comando i van descobrir els impostors. Smith i Schaffer, com que eren oficials, van ser traslladats juntament amb Weissner en cotxe a un lloc de guàrdia. La resta del comando serien traslladats a la fortalesa.
De camí en cotxe al lloc de guàrdia, Smith va fer veure que Weissner s’havia equivocat arrestant-los.Weissner va agafar el passaport de Smith per saber qui era i va veure que tenia al davant al nebot de Himmler. Quan els ocupants del cotxe se’n van témer, van abaixar la guàrdia i va ser llavors quan Smith i Schaffer van prendre el control del cotxe i van deixar al coronel Weissner i els soldats abandonats per la muntanya.
Mary va aconseguir treball a la fortalesa d’ajudant del coronel nazi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LITERATURA COMPARADA
  • Literatura Comparada
  • literaturas comparadas
  • La Literatura Comparada
  • Cuadro comparativo de literatura
  • Cuadro Comparativo De La Teoria De La Literatura
  • Tabla Comparativa De Literatura
  • ¿Para Que Sirve La Literatura Comparada?

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS