Literatura de Carner

Páginas: 3 (616 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2014
 1er de Batxillerat B

De l’acció dels poetes a Catalunya

3. Llegeix el fragment de l’article “De l’acció dels poetes a Catalunya” que Carner va escriure el 1908 i que trobaràs reproduït enl’apartat “Textos complementaris” d’aquesta edició. Fes un resum de les idees principals. ¿Quina et sembla que és – segons Carner- la funció que els poetes han d’exercir dins del país? Relaciona-ho amb elque hagis estudiat a propòsit del Noucentisme com a moviment literari. Per cert, potser ara entendràs millor, també, per què Carner va ser conegut com a “príncep dels poetes”. Si t’agrada laliteratura- i sobretot la poesia- estaria bé que et plantegessis, juntament amb els teus companys, un petit debat sobre el paper que us sembla que pot exercir la poesia en el món actual. ¿Quina importància etsembla que pot tenir? ¿És només un plaer suggestiu? ¿Un artifici retòric? Intenta relacionar amb l’actualitat dues frases de l’article de Carner: la que diu que “nosaltres els poetes som elsconstructors dels pobles” i la que afirma que “cap realitat esplèndida esdevé si no ha sigut abans formulada en el vaticini tremolós i august del verb poètic”. Pensa que la poesia és bàsicament llenguatge ique difícilment podem anar pel món si no sabem llegir (si fins i tot els entrenadors de futbol que triomfen són els que saben “llegir” millor els partits!).
Carner fa un anàlisi de la poesia des de laRenaixença fins ara. Examina la funció que els poetes han de tenir en aquesta societat. I per això divideix la evolució poètica en tres períodes determinats: el primer és elegíac, arqueològic iconvencional. El segon amenaçant, rural i realista i el tercer normal, cívic i ideal.
Al arribar al tercer període, la poesia fa florir l’ idealisme de la terra catalana, el qual evolucionaprogressivament i s’anirà tendint com a llengua literària única.
Carner opina que s’ha de creure i tenir esperances en els joves perquè seran els que portaran a un correcte desenvolupament de la nostra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • carne
  • carnes
  • carne
  • Carne
  • carnè
  • Que es la carne
  • carnes
  • Carne

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS