Literatura Pau Valencià Narrativa

Páginas: 4 (942 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2014
LITERATURA

VALENCIÀ

REDACCIÓ 1ª PREGUNTA
Explica en quina mesura el context sociopolític dels anys posteriors a la Guerra Civil fins als anys 70 condiciona la producció narrativa e l’època.El context sociopolític posterior a la Guerra si condiciona la producció narrativa de l’època ja que existeix una dictadura que prohibeix qualsevol manifestació en contra d’aquesta. Es divideix en 3etapes que van de 1939 a 1970.
En la 1ª etapa (1939-1945) es duen terme nombrosos actes de repressió i una gran persecució cultural i política, utilitzant la censura, que provoquen un aïllamentcultural. En la 2ª etapa (1945-1955) hi ha una liberalització de l’ambient fent reaparèixer i nàixer noves editorials, creant-se premis literaris i revistes en la nostra llegua, etc. També hi ha una granclandestinitat intentant encetar-se les classes en valencià a la Universitat. Cal destacar a Carles Salvador que va crear els primer cursos de valencià.
A l’última etapa la situació política està moltmarcada. Hi ha 2 generacions d’escriptors els que van viure la guerra i patiren les conseqüències, i els que no, i escriuen marcats per la seua política antifranquista.

REDACCIÓ DE LA 2ª PREGUNTAExplica les característiques més importants de l’obra literària d’Enric Valor.

L’obra d’Enric Valor es divideix en Rondalles, relats breus i 5 novel·les. Les característiques comunes són:narrador omniscient en 1ª persona, gran domini de la llengua, peculiaritats valencianes. Escriu amb precisió, exactitud i detallisme.
Les Rondalles són una transformació i formulació del relat oral.Realitzant, mitjançant un escriptura millorada contes cultes (diferents als tradicionals).
Els relats breus destaquen per la riquesa de la llengua i tenen xicotetes peces amoroses i sentimentals.
Lesnovel·les tenen les mateixes característiques estilístiques i lingüístiques que les rondalles, aboca les seues experiències biogràfiques i coneixements de la terra. Pretén fer crònica del període...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Literatura Narrativa PAU Valenciá
  • Literatura Valencià Pau
  • Comentario plano valencia Pau
  • Literatura Universal Examen Pau
  • Literatura Y Narrativa Moderna
  • literatura épica- narrativa
  • Recursos narrativos en la literatura gauchesca
  • La literatura hispanoamericana: la narrativa postmodernista

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS