literatura renacentista

Páginas: 2 (372 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2014
La Teresa Goday, una noia senzilla, que treballa venent peix al mercat de La Boqueria de Barcelona, coneix en Miquel Masdéu, un fanaler de qui s’enamora i de qui queda embarassada. El problemaesplanteja quan ell li diu que està casat, situació que mai no li havia explicat. La Teresa té el seu fill, en Jesús, i ella i la seva tia Adela es fan càrrec del nen.
La Teresa era una donabenplantada, atractiva, cosa que afavoreix que es fixi en ella un home vell, malalt, però ben situat: Nicolau Rovira. Ella no li diu que és mare d’un nen petit, i tiren endavant aquesta la relaciósentimental.Es casen aviat i la tia de la Teresa es farà càrrec del nen. La dona, que és gran, no podrà fer-se responsable de la criatura i veuen que caldrà trobar-hi una solució. Parlen amb Miquel Masdéuperquèell i la seva esposa, que no poden tenir fills, es facin càrrec d’en Jesús, tot argumentant a la seva esposa que és un nen que ha quedat orfe i no hi ha ningú que en pugui tenir cura.
NicolauRoviravol fer contenta la seva esposa Teresa i amb motiu d’un esdeveniment familiar, mig any de matrimoni, li fa un regal que a ella no li agrada gaire: un armari xinès. Com que veu que la Teresa noestàgaire contenta amb aquest moble, a l’any de casat el marit acompanya l’esposa al joier Begú perquè triï la joia que més li agradi. Tria una bonica joia, un fermall. Aquest fermall la Teresa elrevendràben aviat i farà servir els diners que n’obtindrà per donar a en Miquel Masdéu perquè s’ocupi més tranquil•lament del fill d’ambdós, ja que la família del fanaler passa unes certes estretors. Enarribara casa ella explica al seu marit que li han robat la joia en un moment de desmai al carrer. Nicolau Rovira n’hi torna a regalar una altra. Més endavant, sent en Jesús encara un nen, va a veureTeresaGoday a la seva torre amb la finalitat de felicitar-la amb motiu de la seva onomàstica; l’acompanya el pare, que es queda fora de la torre, i li diu que feliciti la seva padrina que, com està...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Literatura Renacentista
  • Literatura Renacentista
  • Literatura renacentista
  • Literatura Renacentista
  • Literatura Renacentista
  • Literatura Renacentista
  • Literatura renacentista
  • literatura renacentista

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS