Literatura Vanciano

Páginas: 3 (545 palabras) Publicado: 15 de marzo de 2013
Carles riba reflexiona sobre l'exili i l'ensorrament del temple de la eua cultura.Tambe ho fa Pere Quart.Maria Beneyto amb un mon poetic prenyat d'imatges colpidores,reflecteix tendresa i pietatprofundes per les victimes innocents de la guerra.
Salvador Espriu que ja havia escrit narrativa las anys trenta, va escriure part de la seua obra poetica i teatral com un cant a la fraternitat,a lallibertat i a l'entesa dels contraris.
Es destapa una literatura que ja no emmascara la protesta darere d'una cortina de simbols i mites,es el realisme social.Es tracta d'una poesia compromesa, que avegades es tiny de record o de denuncia punyent de la propia existencia.
Alguns dels poetes que han conreat la poesia realista en la nostra literatura s'han convertit en icones de la collectivitat,es el cas de Vicent Andres Estelles,Miquel Marti i Pol i tambe Maria-Merce Marçal.
Manuel Sanchis Guarner consolida una brillant carrrera de linguistica al servei de la filologia valenciana.JoanFuster es decanta per la prosa d'idees,d'estaca finalment Enric Valor el qual es trasllada a la ciutat de valencia des de la foia de castalla en acabar la guerra i va prendre-hi el relleu de CarlesSalvador en la difusio de l gramtica de Fabra,alhora que encetava el cami de la primera novel la valenciana.Enric Valor es debate entre la sensibilitat dels senyors i l'exigencia cada vegada mes punyentde justicia social.Son aquest pensament els factors que definiran la seua escriptura.L'ambicio d'Aleix va ser la primera novel·la valenciana despres dde molts segles.
A l'edat mitjana,lescomposicions poetiques estaven indissolublement unides al cant.A la peninsula iberica,en l'albor de les literatures romaniques,es coneixen dues tradicions les kharges mossarabs,dins de la poetica arab i latrobadoresca,escrita en occita.S'anomena lirica trobadoresca perque els trobadors son els creadors de les composicions.
Varietat de temes i subgeneres poetiques dels trobadors:el sirventes de critica...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Literatura
  • Literatura
  • La literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS