Literatura

Páginas: 2 (449 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2013
A un auró
Es tracta d’un poema de vuit estrofes, de quatre versos hendecasíl.labs cada una exceptuant lúltim vers que és hexasíl.lab. Es convina art major amb art menor, i la rima és consonant enels versos parells, i en els versos senar trobem que la rima és lliure.
En aquet poema podem veure coml’autor enveja la saviesa, el coneixement i pervivencia d’un arbre, en aquest cas un auró, imostra un gran reflexió moral i existencial.

Si em vaga
La rima d'aquest poema és consonant, tambè és masculina (en 4 versos) i femenina (en els altres 4 versos), dels 8 versos que formen el poema,només 4 rimen, els altres són versos blancs.
A més a més la rima és encadenocreuada (a b c b d b e b).

Els versos són de 8 síl·labes cadascú i llavors tots són d'art menor. N'hi ha 2 sinalefes (versos1 i 3) i 3 elisions (versos 1, 4 i 8). Per tant, la mètrica és isosil·làbica. El poema al ser tan curt, doncs, no té tornada.

Les figures retòriques d'aquest poema són: l'anàfora, la comparació ila ironía.

El poema està escrit en primera persona del singular i en futur simple.



Les formigues
Aquet poema es de art menor i rima consonant.
Hem de dir que la rima és masculina , perònomés els versos amb rima( versos parells), els altres versos no tenen rima, es a dir, són versos blancs que acaben amb una paraula femenina.
De figures retòriques podem trobar: Símil o comparació,aliteració, metàfora, ironia, personoficació, epítet, pleonasme,etc. El tòpic d'aquest poema està situat en l'apartat de la vida ideal i el que s'acosta més és : Una Utopia, que vol dir que és laconcepció d'una societat ideal, d'un món imaginari que forà desitjable assolir algun dia.
Josep Carner va escriure aquest poema per a la gent que potser que li costi entendre reflexions i per això, Carnerva "pintar" amb conceptes d'animals els poemes, però el que realment vol transmetre es que podem viure sense guerres, de forma civilitzada i treballant sense problemes.


El mes vell del poble...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Literatura
  • La literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS