Literatura

Páginas: 2 (410 palabras) Publicado: 29 de abril de 2013
Autor : lopedasrer
Émile Zola (París, 2 d'abril de 1840 - 29 de setembre de 1902) fou un escriptor francès, considerat el màxim exponent del Naturalisme. En morir el pare van tenir greusdificultats econòmiques. Émile Zola va suspendre dos cops seguits els exàmens del Baccalauréat. Com que no volia esdevenir una càrrega per a la seva mare, va abandonar els estudis i es va posar a treballar.Va entrar a la llibreria Hachette com a dependent. Ràpidament va escriure la seva primera obra i va col·laborar en les secciones literàries de diversos diaris.
Va coneixer a molta gent sobretot aescriptors i pintors, també va trencar relació amb grans amics seus. Inicia una relació amb Jeanne Rozerot el 1888, amb qui tindrà dos fills. Durant aquest periode va escriure.
El 29 de setembre de1902, va morir asfixiat a casa seva per culpa d'una xemeneia embussada. Aquesta mort es considera accidental, però tenint en compte els enemics que s'havia creat en vida, la tesi de l'assassinat no s'hapogut mai descartar del tot.
A sigut un home que vivia i moria per a l'escriptura.
Avui dia, Zola està considerat l'estendard del realisme i un dels escriptors francesos més importants de tots elstemps.
Obra: Nana és una de les obres més representatives de l'escriptor Émile Zola, pare del moviment naturalista i gran exponent d'aquest. Nana va ser publicada el 1880. El títol de l'obra fareferència l'apel · latiu que se li dóna a la protagonista, Anne Copeau, es veu influenciada per les tares i defectes de l'herència genètica, tal com indica el pensament determinista. Aquesta novel · lapertany a la sèrie Els Rougon-Macquart, conjunt que agrupa 20 obres d'aquest autor, de les quals les més destacades són, La Bèstia Humana i Germinal, sent aquesta última la que té major importància.argument
L'obra tracta de la vida de Nana (Anne Copeau), de la branca familiar dels Macquart afectada per les tares genètiques.
Nana és una actriu de varietats que aconsegueix suscitar l'interès de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Literatura
  • La literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS