Literatura

Páginas: 2 (270 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2014
ESTRUCTURA DE MAR I CEL

Guimerà va dividir l’obra en tres actes: el primer i el segon en dinou escenes, en les quals primer es desenvolupa el plantejament i després esdescriu l’aparició dels problemes que succeixen al llarg de la representació. Finalment, en el tercer acte, apareixen dotze escenes que representen la resolució final mitjançant unaacció més ràpida.

L’autor fa servir la unitat de lloc, per la qual aconseguix potenciar el text, exacerbar la posada en escena i incrementar la intensitat dels personatges.Aquesta unitat de lloc la representa el vaixell pirata de Saïd, concretament la cambra on es troben els presoners cristians.

La composició de cada acte és similar; en primer llocs’anticipa el conflicte, després es desenvolupa i per últim finalitza amb una escena que remarca la fatalitat de l’obra. Aquesta fatalitat fa de Mar i Cel una obra tràgica iemotiva.

També cal destacar com a aspectes interns estructurals les acotacions carregades de simbolisme i d’expressió del món subjectiu dels personatges. Això construeix unacomplexitat psicològica que esdevé un autèntic repte pels actors. Altres aspectes interns a destacar són els aparts i els monòlegs, ambdós molt necessaris ja que permeten accedir alssentiments dels personatges i carreguen de força lírica i amor la narració dels fets.



 

 



 

 



 

 

En conclusiópodem dir que Mar i Cel conté una estructura força complexa que permet transmetre tota la emotivitat de l’obra al públic, el qual experimenta una “catàrsi” amb els personatgesinterpretats pels actors. Guimerà també intenta introduir una possible solució dissolta en l’acció, caracteritzada per la bondat de l’home, un tret humà que va ser idealitzat per ell.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Literatura
  • La literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS