Literatura

Páginas: 11 (2740 palabras) Publicado: 13 de febrero de 2013
CAPITOL: 1
ESCENARI: Al principi del capítol en Sicília, desprès a Constantinoble.
TEMPS: Duració del viatge, uns 15 dís
FETS PRINCIPALS: L'Emperador de l'Imperi Grec li demanà a Tirant que anara a ajudar-lo en la guerra contra els moros, i Tirant va acceptar.
Quant arribà a Constantinoble i desprès d'acceptar el Títol de Càpita general del exercit de l'imperi grec,
Tirant anà a ferreverencia a la emperadriu i a la infanta, Carmesina i quant la va vore s'enamorà d'ella.
CAPITOL :2
ESCENARI: A Constantinoble: Posada, Palau, església.
TEMPS: 3 díes
FETS PRINCIPALS: Tirant va anar a pasetjar amb la princesa i ella li preguntà quin era el mal que el turmentava, quant Tirant li digué que estava enamorat, ella volgué saber de qui estava enamorat i ell li donà un espill i lidigué que el que voria seria la seua estimada.
A la princesa li va sorprendre molt la forma en que tirant se li havia declarat i li ho va contar a la Viuda Reposada i a Estefania.

CAPITOL: 3
ESCENARI: A Constantinoble: Posada Palau, Vallbona
TEMPS: 6 díes
FETS PRINCIPALS: Va arribar un ambaixador del Gran Conestable per a informar a l'emperador de que els moros havien posat setge a laciutat i per a demanar ajuda. Tirant va dir que partirien en uns sis dies i van començar els preparatius.
En un d'eixos dies Tirant anà amb uns homes a agafar egües i manà que les dugueren al campament enemic.
Quant arribà l'hora de partir varen fer un fet d'armes Tirant i dos homes més i se n'anaren a la guerra.
Carmesina li regala una camiseta seva. Tenen la 1ª batalla.
CAPITOL: 4ESCENARI: Prats, Muntanyes, Campaments, Ciutat
TEMPS: 5 díes
FETS PRINCIPALS: Desprès d'eixir de Constantinoble recorregueren cinc llegües i acamparen. A l'endemà Tirant anà a espiar el campament enemic i al tornar va enviar a set homes per a que apressaren a uns moros que estaven espiant-los. Per la nit tots es posaren en camí cap al campament enemic. Per a atacar el campament enemic, Tirant vamanar que soltaren les egües i enmig de la confusió que es va fer atacaren. El Soldà i el Gran Turc van fugir. El Gran Turc s'instal·la en una montanya i per a evitar que se escapara Tirant li va posar setge. Al final es va rendir i s'entregà.

CAPITOL: 5
ESCENARI: Campament dels moros i cristians
TEMPS: 5 díes
FETS PRINCIPALS: Els turcs decidiren que el rei d'Egipte anara per a poderacabar amb Tirant. Quant va arribar, el rei d'Egipte, va anar a vore a Tirant i al tornar va convocar el consell i decidiren que el rei desafiara a Tirant a un combat a tota ultrança i que si veien que perdia llançarien fletxes i matarien a Tirant.Un moro que era un servidor del Soldà va anar al campament cristià i els va demanar que el convertiren al cristianisme i a canvi ell els diria tot el quepassa al campament dels moros. I així es va fer.

CAPITOL:6
ESCENARI: Campament
TEMPS: 2 díes.
FETS PRINCIPALS: El rei d'Egipte va acabar d'escriure una carta, en la que deia que el desafiava a un combat a tota ultrança i el acusava de no tenir honor, i li la va enviar a Tirant. Quant Tirant acabà de llegir la carta li contestà amb un altra en la que deia que ell accepta el combat però alcampament dels moros i amb tots els homes cap al 20 d'agost quatre dies avanç, quatre dies després.
CAPITOL: 7
ESCENARI: Camp de batalla
TEMPS: 2 díes
FETS PRINCIPALS: El dia de la batalla, les dos parts, cristians i moros, varen ordenar molt be les seues tropes. Però quant ja anaven a entrar en combat els cristians donaren mitja volta i començaren a córrer tots ordenats i els moros envore-los anaren d'arrere d'ells desordenadament. Al poc de temps els cristians els plantaren cara i com que estaven ordenats tenien ventaja. Tirant va matar a molta gent un dels quals era el rei de Capadocia i també va resultar ferit. En vore Diafebus que els cristians anaven guanyant i com ell tambe volia prendre part en la batalla (ell i els seus homes estaven amagats esperant les ordres de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Literatura
  • La literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS