literatura

Páginas: 2 (354 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2015
2. Per què se’l va atribuir el nom de ‘’príncep de poetes’’ a Josep Carner?
- Carner va ser anomenat ‘’príncep de poetes’’ per la seva precocitat creativa, va publicar els primer textos amb nomésdotze anys, també pel seu domini del llenguatge poètic i de la llengua catalana.
3. Compara les cartes de la pàgina 93.
- A la primera carta Carner li es indiferent l’amor, no el necessita i tampocs’ha plantejat buscar-ho, no ha arribat una dona que l’enamori. En canvi a la segona carta confessa que es sent romàntic, ha conegut a una dona i no vol estar solter.

4. (pag 95 ex. 8) El poema ‘’Camperola llatina’’ pertany al llibre Verger de les galanies( 1911) . Compara el missatge que s’hi dóna de la dona amb el que pots deduir del poema ‘’Símbols’’ , d’ Auques i ventalles (1914), afegint enla segona edició (1935). A l’hora de la comparació , no t’oblidis de la importància dels dos títols.
-El poema ‘’Camperola llatina’’ descriu a una dona que treballa al camp, a una dona angelical. Eltítol està inspirat en l’esperit grecoromà, que es una de les característiques de la poesia de Josep carner.En canvi ‘’Símbols’’ descriu a una dona de ciutat, que està grassa i vol pujar al tramvia, i no pot. Aquest poema és humorístic, l’autor es mofad’aquesta dona.



5. (pag 96 ex.9) L’antologia recull dos poemes del llibre Bestiari( 1964). En un parla de les formigues, uns insectes ben fàcils d’identificar, però l’altre es refereix al fènix. ¿Dequina mena d’animal es tracta?¿Per què et sembla que en un bestiari Carner li dedica un poema? Pel que fa a ‘’Les formigues’’, compara’l amb aquesta altra comparació de Mercè Rodoreda titulada‘’Formiga’’, escrita també a principis dels anys seixanta i que formava part de Bestioles, una recopilació que en aquell moment no es va arribar a publicar.
- Bestiari es l’ultima etapa de Josep Carner,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Literatura
  • La literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS