LLEGENDA DE LA FUNDACIÓ DE ROMA

Páginas: 3 (590 palabras) Publicado: 5 de octubre de 2015
LLEGENDA DE LA FUNDACIÓ DE ROMA

Desprès de 10 anys de guerra entre els grecs i els troians, als grecs se li acudeixen fer un “regal” als troians, un cavall de fusta gegant. Pero no es un cavallnormal, a dins es ficaren uns quants grecs per colar-se a la ciutat quan tots es quedesin adormits.
Quan es va fer de dia, els troians no van veure cap rastre dels grecs, solament un enorme cavall defusta com a regal.
Però hi havia dues persones que els van advertir del perill, van ser Cassandra i Laocoont.
Cassandra tenía el do de la profecía, que s’ho va atorgar Apol·lo a canvi del seu amor, peròaquesta no va complir la promesa i Apol·lo la va castigar fent que ningú mai cregués les seves certeres prediccions. Va ser per això que els troians no li van fer cas; i Laocoont, els va explicar quesospitava que el cavall contenia enemics. Però de sobte, dues grans serps, enviades per Posidó, sortiren del mar enrollant a Laocoont i als seus fills i els indulgà dins el mar.
Els troians finalmentvan fer entrar el cavall dins la ciutat.
Els grecs que hi estaven a dins, van esperar a la nit a que tots els troians estiguessin cansats de tota la gresca que havien tingut durant el dia. Al arribarla nit, van entrar sigilosament casa per casa matant a tothom, menys a algunes dones que desprès es van repartir entre ells. El saqueig va durar 3 dies i 3 nits i quan ja no hi quedava res de valor,van incendiar la ciutat i es van repartir el botí.
Numitor, rei d’Alba Longa, va ser derrocat pel seu germà Amuli i a més aquest, va matar als fills masculins de Numitor i va obligar a la filla deNumitor, Rea Silvia a fer-se vestal per tal que no pugés tenir descendència. Igualment, es va quedar embarassada del dèu Mart i dóna llum bessons, Ròmul i Rem. Amuli, empresona a Rea i ordena llançar elsdos nadons al riu Tíber. Però el riu es desbordà, deixant-los a la vora de la riba. Una lloba els trobà gràcies als seus plors. L’animal els salva i els amamanta fins que Fàustul, un pastor, els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Leyenda De La Fundaci N De Roma
  • El mite de la fundació de roma
  • Leyenda De La Fundaci N De Roma
  • Llatí Fundació Roma
  • La Fundaci N
  • Llegenda de cor menjat
  • Llegenda de Sant Jordi
  • Llegendes del sol i la Lluna

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS