Llegenda Pilota De Bàsquet

Páginas: 3 (643 palabras) Publicado: 29 de enero de 2013
Llegenda d’una pilota daurada
Al Pirineu Català hi ha un poble en el que els seus habitants estaban enfrentats i no es parlavan desde feia molts anys. Moltes famílies ja no es relacionaven i havienperdut qualsevol contacte.
Una part dels habitants, els més rics, vivien en la vall de la muntanya i els altres, dedicats més a la ramaderia vivien en petites cases de pedra en la part alta de lamuntanya.
Els mesos passaven i els habitants de cada vila feia la seva vida. Però, quan arribava el dia 1 d’agost succeïa un esdeveniment únic i que es repetia cada any: el partit de bàsquet.
Elpartit de bàsquet tenia una història molt llarga, que explicaven els pares als seus fills i aquests als seus, i així durant anys i anys.
En una època antiga va arribar al poble un viatger, que portavauna pilota daurada i que brillava com el Sol. El senyor més ric de la ciutat la va comprar pel seu fill i pels seus amics. El venedor li va dir: aquesta pilota daurada és màgica en mans honestes. Aldia següent, es va anunciar un pregó en el que es convocava als nens del poble humil a jugar un partit de bàsquet. Van passar els anys, es van jugar els partits, i sempre es repetia el mateixresultat, la victòria era per l’equip dels nens del poble de la vall. Els pares sempre contents repetien la mateixa història per burlar-se dels habitants del poble de l’alta muntanya: la pilota és màgica, esclar que sí és màgica perquè nosaltres som bons i en les nostres mans netes ens fa guanyar.
Però, un dia 1 d’agost va succeir un esdeveniment que canviaria la història dels dos pobles. Faltava unjugador en l’equip del poble humil i no podrien jugar. No volien sentir les burles dels nens rics i van decidir cridar al fill del pastor per jugar amb ells. Aquest nen, en Pep, era un nen molt alt iprim, que desde petit corria entre les pedres de les muntanyes, que no havia anat a l’escola i que no tenia amics, perquè vivia dedicat als animals que més estimava, les seves ovelles. Al principi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • basquet
  • basquet
  • basquet
  • Basquet
  • El basquet
  • basquet
  • Basquet
  • Basquet

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS