Llegendes al voltant dels templers

Páginas: 8 (1760 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2010
Llegendes al voltant dels Templers

0.Introducció:
- Qui són?
- Breu resum sobre qüestions importants
1. La Llegenda sobre el ritual d’iniciació de l’Ordre i el “Bafomet”.
- Explicació
- El nostre punt de vista
2. El mite de l’“Arca de la Aliança” segons Charpentier.
- Explicació
- El nostre punt de vista
3. Templers a Amèrica?
- Explicació
- El nostre punt de vistaConclusions

0.Introducció:

Abans de començar a explicar els mites o llegendes que hi ha al voltant dels templers em d’explicar qui eren, que feien, per qui responien, i tot un seguit de conceptes per poder entendre millor el tema més tard.

L’any 1099 es va fundar el regne cristià de Jerusalem, i ja des de ven aviat el seu rei va veure que no podria garantir la seguretat dels peregrins en untram de la ruta localitzat entre el port de Jaffa i la ciutat de Jerusalem. A l’any 1115, Hug de Payens i Jofre de Saint-Adhemar van crear un ordre monàstic dedicat a garantir la seguretat dels peregrins. Aquest ordre seria anomenat “Ordre dels Pobres Soldats de Crist”. Aquest ordre era format per 7 cavallers que el rei Balduí II els va concedir una mesquita per que la utilitzessin com a caserna.Aquesta mesquita estava localitzada on el rei Salomó va construir el Temple de Jerusalem, per aquest motiu la gent anomenava als membres del ordre com als Templers i la ordre es va acabar anomenant “La Ordre del Temple”.
Els components d’aquesta ordre havien de seguir al peu de la lletra un conjunt de normes. Havien de vestir d’un sol color, blanc o negre, però més tard van començar a cosir creusde color vermell als seus vestits (això ho van fer quan van deixar de respectar al cent per cent la norma de viure una vida pobre).
També hi havia una jerarquia, anava des del Gran Mestre com a membre més important, desprès venien els Grans Priors, els Priors, Cavallers, Escuders i el títol més baix era el de Germà “Legos”.

L’any 1128, durant el “Concili de Troyes”, Hug de Payens va posar elsTemplers al servei de l’església. L’any 1139, Inocencio II va permetre que els templers no depenguessin de cap autoritat que no fos la seva. Amb això es van convertir en un exèrcit privat a les ordres de l’església.

Van arribar al clímax de la seva fama durant la Segona Creuada (1146-1150), van ser els únics que van poder aguantar l’avanç musulmà. Davant d’aquest fet van començar a rebre regalsdels reis cristians, el rei Alfons d’Aragó els hi va subministrar una dotzena de castells i es per això que hi va haver una forta presencia de Templers a la Península Ibèrica.
Durant les creuades, els Templers dominaven els trams de mercaderies i les rutes de peregrinatge, van saber-ho aprofitar i van arribar a fer molta fortuna ja que tenien una funció administrativa molt semblants a les d’unbanc d’avui dia.

El rei francès Felip IV va convèncer al papa Climent V que iniciés un procés contra els templers acusant-los d’heretges, sodomites i d’adorar a ídols pagans, el rei ho va fer a causa de l’elevada xifra de deutes que aquest devia a l’Ordre i perquè li provocava un gran recel tota la fortuna que arribaven a tenir. També s’ha arribat a dir que el rei francès ho va fer perquè teniapor que els Templers s’unissin amb la Corona Catalanoaragonesa per a conquerir França.
El 13 d’octubre de 1307 centenars de templers van ser arrestats i sotmesos a tortures per lo que van acabar dient que eren culpables dels crims als que es veien acusats. Es diu que algú va arribar a avisar als Templers i uns quants es van poder escapar emportant-se gran part dels diners del rei francès.

1. LaLlegenda sobre el ritual d’iniciació de l’Ordre i el “Baphomet”.

- Explicació:

Segons la majoria de les nostres fonts, el ritual de l’Ordre del Temple consistia en que l’aspirant havia de renegar tres cops de Jesús, escupi a la Creu, disposar-se d’obrir la seva ànima al diable, adorar a Bafomet i també es diu que l’aspirant a Templer es veia forçat a tenir relacions sodomites amb els seus...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Llegenda Dels Borja
  • Ordre dels templers
  • declaració dels drets dels infants
  • l'illa dels carrers dels ocells
  • Llegenda de cor menjat
  • Llegenda de Sant Jordi
  • Llegendes del sol i la Lluna
  • LLEGENDA DE LA FUNDACIÓ DE ROMA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS