Lleis de la percepció

Páginas: 2 (412 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2014
Psicologia de la Gestalt vol dir Psicologia de la <<forma>> o de la <<configuració>>: aquest concepte va ser teoritzat pel filòsof vienès Christian von Erhenfelds(1859-1932) en un article de 1890.
Més tard, al 1912 va sorgir l’escola psicològica a Alemanya, els iniciadors de la qual van ser Max Wertheimer, Kurt Koffka i Wolfgang Köhler.
Aquest corrent es basa en elprincipi holístic de: el tot es més que la mera suma de les parts, interpreta els fenòmens com unitats organitzades i estructurades, més que com diferents dades sensorials. 
LLEIS DE LA PERCEPCIÓ
Leslleis enunciades pels psicòlegs de la Gestalt que intervenen en la captació de les formes en què es basa la percepció són:
-LLei de figura/fons Allò que percebem visualment sempre és una figura quees retalla sobre un fons. És impossible percebre simultàniament dues figures
-Llei de la pregnància o llei de la bona formaSegons els psicòlegs de la Gestalt, enfront un conjunt d’estímuls tendim apercebre la forma més regular, simètrica i ordenada possible (bona forma).
-Llei d’analogia (igualtat o semblança) La nostra percepció tendeix a completar figures no tancades, afegint aquelles partsque falten per tal de percebre un objecte complet.-Llei de proximitat Els elements propers o de la mateixa tipologia tendeixen a agrupar-se i a percebre’s com a part d’un conjunt.
-Llei de continuïtatAquestes pedres de riu, clarament perceptibles en primer terme, es van degradant progressivament cap a la part superior de la imatge, a on no podríem reconèixer-les si no fos per la seva continuïtatamb les de sota.
Il·lusions òptiques geometriquesPOGGEN La il · lusió de Poggendorff es basa en l'efecte òptic que es produeix quan una línia inclinada queda interrompuda en un segment de certalongitud que produeix l'efecte que els trossos resultants no pertanyen a la mateixa línia.
PONZO Es basa en l'efecte que produeixen dues rectes que convergeixen en altres elements. En aquest exemple dues...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Percepcio
  • Percepció
  • Lleis antisemites
  • Lleis de Mendel
  • LLEIS DE FARADAY
  • Lleis De Mendel
  • les lleis de mendel
  • La Percepci N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS