llengua catalana en el comerç i l'empresa

Páginas: 3 (670 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2014
INTRODUCCIÓ:
Des del departament de català ens han assignat fer un treball en el qual teníem que triar un dels temes que ens proposaven i nosaltres vam triar el de llengua de comerç i empresa, jaque es un tema que ens interessa i dos components del grup volem fer administració i direcció d’empreses. En aquest treball us explicarem breument com influeix la llengua catalana en el comerç il’empresa a Catalunya.
Pràcticament tota la informació que tenim l’hem tret d’una sortida que vam fer a Manresa on ens van explicar com funcionava el català en diferents termes.
En l’últim apartat d’aquesttreball ús explicarem el Carnaval de l’any 1978.




















EL CATALÀ: LLEGUA DE COMERÇ I EMPRESA:
Al 1998 es va aprovar els drets lingüístics del català que són unasèrie de lleis que consideren la diversitat lingüística i cultural existent al mon i rebutgen l’homogeneïtzació cultural forçada i defineix el concepte de llengua pròpia d’un territori.
Hi ha dos tipusde drets lingüístics:
Drets lingüístics individuals: dret a ser reconegut membre d’un grup de persones que parlen la llengua catalana. Dret a parlar el català a casa i al carrer.
Drets lingüísticscol·lectius: dret a que en llocs públics ens atenguin a català, tan a les botigues com als mitjans de comunicació.
Qui incompleixi aquesta llei ens esta privant dels nostres drets.
A Catalunya elscatalanoparlants hauríem de parlar el català a la gent que emigra cap el nostre país per inculca’ls-hi la nostre llengua.
El turisme es un dels sectors econòmics més importants de Catalunya, és laprincipal destinació turística d’Espanya i una de les mes importants d’Europa. Pel que fa a Catalunya els llocs més visitats són Barcelona i Montserrat . A Montserrat els turistes més habituals sónRussos, Alemanys i Japonesos.
L’etiquetació dels productes han d’estar en català i com a mínim traduïts a l’Anglès.
La majoria d’empreses a la seva pagina web tenen l’opció de la llengua catalana...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Llengua Catalana I Fonètica
  • Solucions Llengua Catalana i Literatura Barcanova Pàgina 37 Reflexió Lingüística
  • Historia llengua catalana
  • Llengua catalana. unitat 1
  • Antropologia llengua catalana
  • historia de la llengua catalana
  • La Llengua Catalana A Andorra
  • ALOMA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS