Llevant U.E

Páginas: 14 (3490 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2012
INDEX:


-HISTÒRIA DEL LLEVANT:


-Els anys 20


-Els anys 30


-Els anys 40


-Els anys 50


-Els anys 60


-Els anys 70


-Els anys 80


-Els anys 90


-Anys 2000 en davant


-HIMNES:


-Himne oficial


-Himne del centenari


-PALMARÈS:


-La copa de la República


-LA GUERRA CIVIL I EL LLEVANT


-FINAL















Història:Fundació, els començaments



L'any 1909, el dia 7 de setembre, es va crear la Federació Regional de Clubs de Football. Els clubs d'aquella primera temporada van ser VALÈNCIA FUTBOL CLUB (res té a veure amb l'actual, perquè va desaparèixer en 1.918), l'ESPANYA, el F.C. LEVANTE i LO RAT PENAT.



Paralitzat el futbol per la guerra civil, al finalitzar la mateixa, el F.C. Levante es vatrobar amb tot el seu equip al complet però sense el seu camp del Camí Fondo del Grau que estava totalment destruït.

Per la seua banda, l'altre equip, el Gimnàstic es va trobar sense els seus jugadors i amb el seu camp de Vallejo. Davant d'esta situació van acordar fusionar-se i així va nàixer el U.D.L.G. conegut com UDE LAGE i el color de l'uniforme va ser a ratlles blanques i roges que va eixirdel blaugrana del gimnàstic i de l'albinegre del Levante.

En la temporada 1941/42 se va acordar el canvi de nom passant a denominar-se LEVANTE U.D. i els colors de l'equipatge blaugrana.



Des de la temporada del 1920 al 29 el llevant va anar guanyant títols regionals com el gimnàstic, ja que eren les úniques competicions, no va ser fins la temporada del 1929/30 quan es va crear la 1ª, 2ª i3ª divisió.

Als anys 30, concretament en la temporada del 1934/35 el Llevant va guanyar el torneig Súper Regional València-Múrcia, però a més en la Copa d'Espanya es va classificar per a les semifinals després d'eliminar al València i al Barcelona però no va poder amb el Sabadell.

En la següent, 1935/36, va fer un paper discret en la lliga de Segona Divisió. El futbol es va paralitzar acausa de la guerra civil.

Al finalitzar la contesa, torna de nou el futbol i és llavors quan es realitza la fusió amb el Gimnàstic passant a denominar-se Levante Unió Esportiva i a jugar en l'històric camp del Vallejo.










Història, els anys 40



En la temporada del 1942/43 va ascendir a 3ª divisió. Va fer unes bones temporades, pero no va ser fins la temporada 1945/46 quanper fi va ascendir a 2ª divisió, El llevant es va quedar en la categoria de 2ª prop de l’ascens, i va fer unes grans actuacions en la copa del rei.




Història, els anys 50



En la temporada 1951/52 va ser en la que el Levante UD no va poder evitar el descens a la Tercera Divisió, que era un pou sense eixida. En esta trista temporada l'única cosa positiva va ser la compra del camp deVallejo, on fins llavors havia estat arrendat i don els tirarien.

En la temporada 1953/54 se torna de nou a Segona Divisió, però en la temporada 1954/55 se va descendir de nou a Tercera, aconseguint-se un nou ascens la temporada següent, la 55/56.

En la campanya 1957/58 se comença molt malament i a més la devastadora riuada deixa el camp de Vallejo inservible, a pesar de això, el llevant vaquedar en 4ª posició i va fer somiar amb l’ascens, Arribem a la temporada 1958/59, l'objectiu planificat era el tan anhelat ascens però encara que va quedar 2º el llevant va perdre en la lligueta contra el Las Palmas. Però la febre de l'ascens ja era una realitat, encara q la campanya següent va ser roïna tot i tenir una gran plantilla.



Història, els anys 60



La temporada del 1960/1 vaser normal, però arribà la temporada 1962/63 i amb ella arribà l'ascens a PRIMERA DIVISIÓ.



Temporada 1963/64. El debut en la Primera Divisió va ser el dia 15 de setembre de 1963 a Barcelona en el camp de l'Espanyol donant-se el resultat d'empat a quatre gols. La temporada va transcórrer sense sobresalts quedant finalment classificats en el desè lloc. En la temporada 1964/65 després de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Empleo en la u.e.
  • Derecho U.E El Consejo
  • La Inclusiòn En La U.E Mucubaji
  • Ecuador y su Tratado con la U.E. 2014
  • Entorno economico, politico y cultural de la u.e.
  • El consejo de la u.e
  • Trabajo de psicologia U.E Jean Piaget
  • Proyecto De U.E.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS