llib4e

Páginas: 4 (774 palabras) Publicado: 30 de marzo de 2014
ACTIVITATS

a) Per què creus que els estudiosos de la literatura s'han referit tradicionalment al període comprès entre els segles XVI i XVIII amb el nom de "Decadència"?

Perquè la llenguacatalana va començar a perdre importància a nivell europeu, també van obligar a fer les obres en castellà i no en català. Per això la nostra llengua va començar ha estar en Decadència quan Ferran I vaimposar la castellanització a Catalunya.

b) Quins moviments estètics es desenvolupen durant els segles XVI, XVII i XVIII?

Renaixement, Barroc i Neoclassicisme, aquests van ser els principalsmoviments importants d'aquests segles.

c) El terme "Decadència", suposa una desaparició de la llengua catalana? Per què?
Sí i no, va desaparèixer la llengua catalana, però no la seva cultura, pertant, no va desaparèixer totalment si no que després de la guerra de la successió, el nou successor va prohibir l'escriptura de les obres en català.

d) Quin és el primer canvi polític que provoca jauna castellanització de la Corona d'Aragó?

La mort de Martí l'Humà l'últim rei de la dinastia catalana del Casal de Barcelona, sense descendència legítima. Es reuneixen a la ciutat aragonesa deCasp representants dels tres territoris de la Corona d'Aragó (Catalunya, València i Aragó) per triar un nou rei. Finalment, Ferran d'Antequera és escollit com a rei i es converteix en Ferran I d'Aragó,el primer monarca castellà que havia tingut el regne.

e) Fes una relació dels principals problemes socials, polítics i econòmics pels quals passa la Corona d'Aragó des de finals del segle XIV i alllarg del segle XV.

Principalment tos els problemes venen del monarca Ferran I d'Aragó, un problema social perquè va portar la castellanització, un fet el qual hi va haver hi un descontentsocial. Políticament hi va haver hi la mort de Martí l'humà, perquè els seu successor va portar la castellanització a Catalunya. Econòmicament, Pere el Cerimoniós va fer grans expansions que finalment que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS