Llibertat determinisme

Páginas: 2 (499 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2010
LLIBERTAT I DETERMINISME

Que es la llibertat? La capacitat d'escollir el nostre camí o simplement una il·lusió que hem creat per fer veure que tenim la capacitat de triar els nostres passos? Lamanera formal de descriure-la seria
“Possibilitat de decidir per si mateix sobre la pròpia conducta i sobre el sentit o la configuració del propi ésser, la qual comporta alhora una capacitatd'elecció entre diverses alternatives i una facultat per a transcendir aquelles determinacions que hom considera com a alienes, extrínseques i indegudes”, es a dir, la capacitat que té una personad'escollir sense coaccions quin serà el seu futur i alterar-lo amb les seves accions.
Jo penso que la capacitat d'escollir de manera completament lliure es inexistent, ja que estem sent sempre condicionatspel nostre entorn i les nostres decisions sempre es prendran d'acord amb les condicions que ens envolten. O, més aviat que inexistent, la possibilitat d'escollir d'aquesta manera es podria dir que ésirracional, ja que un no està capacitat per triar tot el que vulgui. Es com un home que decideix viure sense òrgans interns i se'ls extreu o com viure sense respirar. Per tant la llibertat absolutaseria una característica posseïda únicament per un ésser completament omnipotent. Per tant, els comuns mortals hem de viure amb la capacitat d'escollir únicament una petita part de la nostra vida i finsi tot això ho fem condicionats per altres elements.
Però aquesta part de llibertat de la que podem gaudir ens provoca també una responsabilitat moral que afecta a cadascun de manera diferent. És adir, que la possibilitat d'escollir depèn de la moralitat de la persona, perquè tot el que es pot fer s'ha de fer? Per tant, jo diria que la llibertat és poder escollir l'opció que un vol en unadeterminada situació dins els límits establerts tant pel nostre entorn com per nosaltres mateixos.
En quant al determinisme, es basa en que totes les accions estan basades en una sèrie de lleis causals...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Determinisme
  • La Llibertat
  • La llibertat
  • Le determinisme en germinal
  • DETERMINISME GENETIC
  • Cultural determinism
  • La por a la llibertat femenina
  • estatua de la llibertat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS