Llibre Bona Crisi

Páginas: 6 (1264 palabras) Publicado: 3 de octubre de 2011
RESUM DEL LLIBRE “BONA CRISI”:

El llibre de bona crisi de Jordi Pigem és una mena de crítica cap a la nostra actual societat materialista i de consumisme desenfrenat. Aquest llibre ens mostra un conjunt d’actuacions que podrien contribuir a la finalització d’aquesta fatídica crisis que estem vivint i també per sortir-hi reforçats, amb la visió de que aquesta situació pot ajudar-nos en unfutur.
Jordi Pigem posa un especial èmfasis en la part positiva d’aquesta crisis, és a dir, creu que si s’aprofita aquest moment de crisis podrem aconseguir una societat en la qual les persones siguin més importants que l’economia del país, o que l’economia estigui al menys més centrada en les necessitats de les persones sense tenir com a objectiu obtenir merament beneficis i diners per damunt detot. Una altre motiu positiu que l’autor nombra d’aquesta situació és que creu que totes les persones aprendrem a viure amb menys coses materials, ja que fins ara s’ha portat un estil de vida molt alt, es compraven moltes coses innecessàries i veia la vida com una mena de batalla per veure qui tenia o qui es podia comprar més coses.
Aquest llibre vol mostrar que la nostra societat no només estàvivint una crisis econòmica, sinó que estem vivint una crisi sistemàtica, una crisi a nivell ecològic, a nivell de valors, de cultura, d’història.. ja que fa veure que tots aquests factors van interrelacionats. Jordi creu que per poder “combatir” aquesta situació s’ha de replantejar el nostre sistema econòmic i sobretot canviar la nostra visió egoista i materialista i lluitar per una societat méssolidaria, sostenible, justa i humana.
L’autor ens fa recapacitar sobre moltes actuacions de la nostra pròpia societat, com ara el fet d’importar i exportar materials a altres països, que està bé ja que no tots els països podem obtenir per nosaltres sols tots els productes, però amb dades verificades et fa veure que exportem materials i que al mateix temps importem els mateixos materials d’altrespaïsos, amb l’objectiu de poder obtenir més beneficis econòmics durant tot el procés fins que es venen, i es deixa totalment al marge, aparcat, que fer-ho provoca un impacte negatiu i innecessari de residus sobre la natura. Et fa obrir els ulls i conèixer com tota la nostra societat i el nostre país gira entorn els beneficis, els diners, sense tenir en compte l’impacte que poden tenir aquestesaccions sobre les mateixes persones o el nostre ecosistema.

“BONA CRISI”. OPINIÓ PERSONAL:

Voldria començar dient que el dia que em vaig assabentar de que tenia que llegir aquest llibre em vaig espantar, ja que sempre m’he considerat una persona poc entesa d’economia i d’història, però a mesura que he anat llegint aquest llibre m’he quedat sorpresa ja que l’he trobat interesantíssim,entenedor, clar i realista.
És un llibre que m’ha fet recapacitar sobre l’estil de vida que hem portat la meva família, coneguts i jo mateixa, i el fet més sorprenent és que reconec que he segut en moltes ocasions materialista i no m’agrada. També pot parèixer un poc atípic però m’ha fet aprendre un poc més d’història, com ara que el terme bona crisi fins a finals del s.XVII a Europa s’utilitzava per areferir-se a quan una malaltia canviava radicalment per a millorar o empitjorar, també per conèixer el motiu de la dissolució de l’Unió Soviètica, m’han impactat que Leonardo Davinci ja en la seva època deixava reflectits missatges subliminals de les obres d’art, m’ha ajudat a conèixer com funcionen els indicadors de felicitat dels diversos països, i podria posar molts més exemples que no m’esperavapoder aprendre en un llibre així i per a mi ho trobo interessant, em replantejaré el fet d’aprendre’n més.
Penso que tothom tindria que llegir aquest llibre, per que realment necessitem un canvi de pensament, com molt bé deia Jordi al llibre “es impossible que l’ego modern sigui substituït per un ego transmodern, perquè no hi ha tal cosa, pàg.74”. No podem ser més materialistes, tenir més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • llibre
  • crisi
  • Llibro
  • llibro
  • Bon o bon
  • Bon bon
  • Bonos
  • Bonos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS