Llibre De Les Bèsties

Páginas: 3 (706 palabras) Publicado: 17 de junio de 2012
Lull, Ramon (2010), Llibre de les bèsties, Barcelona, Bromera, 31a edició.

· RESUM
El llibre de les bèsties, narra l'història d'un poble on hi viuen animals i aquestos cerquen un nou rei. El reifinalment serà el lleó, aquest escollirá uns barons que l'ajudarien a prendre desicions. Alguns animals oposats a aquesta desició, ja que pensaven que tots els consellers i el rei eren de la mateixanaturalesa, és a dir que tot menjaven el mateix i ells estarien en perill.
La rabosa, un dels animals oposats a l'elecció, va crear diferents estratègies contra aquestos. Els primers no vàrenfuncionar, però la darrera funcionà, aquesta tractaba de que el rei dels homes amb el lleò fossin amics, per tal de complaer-ho el lleò li envià uns regals, aconsellat per la rabosa li envià tots els seusconsellers.
Finalment, la rabosa traïda va ser matada pel lleò com a traïdora.

· GÈNERE
Aquest llibre és de faules amb una narració al·legòrica on s'inclou un ensenyament moral.

· NOTÍCIA
RamonLull, va nèixer a l'any 1232/33 (no és una data segura) a la Ciutat de Mallorca, començà sent un trobador occità i acabà sent un predicador de la religió catòlica, gràcies a diverses aparicions deDèu als seus trenta anys, desprès d'aquestes aparicions abandonà tot i és dedicà a escriure i predicar. Quan acabà la seva formació es retira al puig de Randa (Mallorca) per a dedicar-se a la meditaciósolitària on va tenir una il·luestració divina. Va morir a l'any 1315/ 1315 (data no segura), encara que avui en dia encara es conserven 243 textos.

· PARTS DE L'OBRA
Plantejament: aquesta part vade la pàgina 109 a la 116 perquè explica l’elecció del rei i perquè la Guineu decideix trair el Lleó.

Nus: aquesta part va de la pàgina 116 a la 149 ja que explica tota la argúcia que va tramar laGuineu i els esdeveniments que van ocórrer.

Desenllaç: aquesta part va de la pàgina 149 a la 153 perquè explica el final desastrós que va tenir la traïció de la Guineu al rei.

· TEMPS...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Llibre de les Besties
  • El llibre de les bèsties
  • El llibre de les besties
  • llibre de les besties
  • Llibre de les besties
  • El llibre de les besties
  • El llibre de les bésties
  • Llibre besties

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS