Llibre De Les B Sties

Páginas: 8 (1851 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2015


LLIBRE DE LES BÈSTIES.


RAMON LLULL.







Edgar Fernández Domínguez.



Primer de Batxillerat B.


2.Context històric i cultural de l´obra.

Aquest llibre va ser escrit en el segele XVIII. En aquest segle van tindre lloc molts canvis en tots els aspectes de la societat; polítics, econòmics i socials Aquests canvis són donats perquè la societat estava en un proces de canvi de la societatmedieval a la societat moderna, és el periode del renaixement. En aquesta època la expansió de la corona Catalano-aragonesa i la mescla de diferents cultures i religions provoquen aquest ambient de canvis constants. També en aquesta època es comença a donar molta importancia a la raó i al coneixement i perd importancia la esglèsia. Per aquestes raons Llul tracta d´imitar o reflectir aquest ambient.3.Finalitat del llibre.

La finalitat de aquest llibre es fer una crítica a la manera de fer les coses que tenim en el regne humà, el egoísme i reflectir la forma en la que busquem el millor per a nosaltres sense importar els demés, sols el benefici propi També té com a finalitat ensenyar que no ens podem fiar de totes les persones, ja que hi ha persones que per la naturalesa propia són de fiari altres que per el mateix motiu no. Aquest aspecte es veu molt ben reflexat en el paper de la guineu que intenta enganyar al lleó. Ramon Llull escriu per fer-nos entendre la societat i com actua.




4 Gènere

El gènere literari és narratiu, ja que el escriptor, en aquest cas Ramon Llull ens mostra una hitòria narrada per un narrador extern que conta de forma lineal els fets que van passant i elpersonatges van avançant en la trama. Ens conta una història entre animals amb la finalitat de que entenguem la forma de organitzar-nos que tenim els humans.

5 Narrador:

El narrador de l´obra és extern y ens conta els fets tal com van passant , en un temps lineal. També s´utilitza intervencions en primera persona dels personatges com si fos en forma de diàleg en el que el narrador ens ho contay parla amb la 3ª persona y en un temps de passat.

6 Espai i temps :
L´obra trascurreix en un temps passat , en l´època del segle xv es suposa . Ja que Ramon Llull escriu sobre aquesta època i sota la societat d´aquell moment . El lloc on ocorren els fets es descriu en les primeres pàgines , és una zona plana al mig de la naturalesa i un lloc apartat de la ciutat dels humans
El temps de l´obraés curt ja que el que es conta pot passar en cuatre dies més o menys.

7Estructura y contingut:
COMENÇA LO SETÉ LLIBRE DE LES BISTÍES
Félix es troba en dos homes quan va a veure com els animals trien rei.

I- DE L´ELECCIÓ DEL REI
Els animals hervívors estan a favor de que el cavall sigui el rei, i no el lleó, perquè el lleó és carnívor, però com és molt més fort, finalment és elegit rei.
Elcavall i el bou se´n van al regne dels humans, perquè el lleó al ser proclamat rei va permetre que els animals carnívors es mengen als hervívors. El bou va tornar al regne dels animals perquè el carnisser el volia matar, el cavall es va quedar, ja que a ell no el volien matar, sinó que l´utilitzaven portar càrrega.

II- DEL CONSELL DEL REI
El lleó demanava ajuda als consegers per a pendredecisions com a rei.
Na Renard queda fora del consell del rei i això la fa enfadar.

III- DE LA TRAÏCIÓ QUE NA RENARD TRACTÀ DEL REI
Na Renard es va sentir traicionada per el rei, llavors va intentar convèncer a l´elefant de matar al rei però l´elefant va contarli-ho al rei.

IV- EN QUAL MANERA NA RENARD FOU PORTER DEL REI
El gat era el cambrer del rei i el gos el porter.
Entre el bou i Na Renardconvencen al rei de que el gat i el gos no fan bé el seu treball i aconsegueixen que el rei faigue fora al gat i al gos i són ells els que ocupen el lloc de cambrer i porter.

V- DELS MISSATGERS QUE EL LLEÓ TRAMETÉ AL REI DELS HÒMENS
El lleó envia a dos missatgers, un lleopard i una onça, a la ciutat del humans per observar com regnen i es van adonar que els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Manuscrit De Les B Sties Copia
  • Sti
  • llibre
  • Llibro
  • llibro
  • Cuadros Sti
  • Estudio STI
  • Sti 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS