llibre de l'hivern

Páginas: 2 (370 palabras) Publicado: 22 de abril de 2014
EL LLIBRE DE L'HIVERN, tot i ser també literatura juvenil té un caire diferent. És més filosòfic que l'anterior. I també més intrigant. Alguns crítics l'apropen a la narrativa gòtica.
El Joel tésetze anys. Viu a Bellvitge i no és feliç. Voldria marxar ben lluny. Veure món. Coneix la Sandra i decidiran marxar. Però el viatge no serà com ell pensava: marxa sol i no va massa lluny. Quedarà atrapaten un poble perdut a la Serra del Cadí: Malnom (sí, sí, és el nom del poble). La primera nit allà és de pel·lícula de por. Una capella amb pintades gores i demoníaques, música de piano sense músicque toqui les tecles...
De mica en mica anirà coneixent els pocs habitant del poble: l'Agustí un okupa que busca desesperadament “el llibre”. El Papallona, un senyor de 70 anys amb cadira de rodes quecol·leciona mots que vulguin de “papallona” en tots els idiomes del món. I la Júlia, una noia que viu amb sis gossos salvatges. Tota la història girarà al voltant de la recerca del Llibre de l'hivern.L'Agustí ens el descriu així:
“Qui el llegeix entén de sobte el significat de la seva vida, de totes les vides. I quan tens això, ja no necessites treballar, ni criar fills, ni prosperareconòmicament. Perquè has vist les urpes del llop. Si aquest llibre arribés a les masses, la gent entraria en una fase d'hibernació. Suposo que per això l'autor el va titular El llibre de l'hivern. Totsabandonaríem el que haguessim fet fins llavors i podrien tancar-se feliçment a la seva closca a esperar la mort.”
Bé, ja veieu que és un llibre ple de misteris que ara no desvetllaré. Només us diré que el Joeltrobarà finalment El llibre, encara que no serà el que s'esperava. Acabant amb dues frases del llibre:
“Mai no trobaràs res important si esperes que t'ho donin fet”
“Correspon a cadascú trobar elseu propi llibre”
Fins aquí les ressenyes que no han estat tan breus com volia. Espero que ara els de 3r pengin comentaris sobre què els han semblat realment aquests llibres. I els de 4t,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • llibre
  • Llibro
  • llibro
  • El llibre de les besties
  • RESUM DEL LLIBRE
  • El Llibre De Les Besties.
  • Llibre de les Besties
  • El llibre de les bèsties

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS