LLIBRE la educación del talento

Páginas: 24 (5812 palabras) Publicado: 12 de enero de 2015
Activitat: 01

Coincidència i divergència dels autors en els continguts exposats i la seva concepció sobre la educació. Justificació
Després de la lectura dels dos llibre “ L'educació del talent” de José Antonio Marina i “ Quadern de dilluns ” de Jaume Cela podem trobar algunes relacions entre la visió sobre l'educació així com algunes divergències.
En primer lloc cal destacar lapresentació que proposen els diferents autors en els seus llibres corresponents.. El primer, L'educació del talent s'analitza el talent , el que l'autor considera com intel·ligència triomfadora. Apareixen dos tipus d'intel·ligència, la generadora i la executiva. Els capítols a diferència del llibre de Jaume Cela, s'engloben sota el nom de “ campament base”. En cada capítol apareix una frase de diferentsinfants que engloben aquell tema que més endavant parlarà , inclou també una secció on fa referència a experts amb el tema que es tractat en cada capítol. Dins d'aquests també trobem una altra secció que porta el nom de “ Foc de campament “ on s'estableixen diferents converses amb diferents persones. Per últim una altra secció on comenta allò que s'està fent a la Universitat de Pares en relació ambaquests temes, és a dir, de la teoria a la pràctica. Dins de gairebé cada capítol podem trobar també alguna frase o fórmula escrita en negreta que ens mostra un resum molt entenedor d'allò que ens està explicant.

A diferència d'aquesta organització per capítols, Jaume Cela, en el llibre Quadern de dilluns, realitza com esmenta en el pròleg “ un temps del llibre i un temps del Jaume”. El tempsdel llibre el marquen les reflexions fetes al llarg d'un curs. Cada dilluns, l'autor dedicava una estona per escriure reflexions puntuals. El temps del Jaume, però, va més enllà. No es tracta d'un dietari. Darrera de cada una de les reflexions, hi ha una història amb un saber acumulat, potenciant així un creixement d'aprenentatges sobre la docència.
Cada capítol, de cada dilluns, consta de tresapartats. Al primer hi ha la data i un reflexió que l'acompanya, gairebé sempre, relacionada amb l'educació. A continuació un apartat que anomena “ Va de cine” i més endavant una altra que li posa per nom “ Va de llibres” En alguns capítols en Jaume utilitza el recurs d'una història o alguna llegenda . La ficció actua de mediadora entre en Jaume i la seva realitat, mentre que la realitat actua demediadora entre en Jaume i la ficció.
El llibre “ Quadern de dilluns ” omple al lector d'una quantitat de cultura entre llibres, pel·lícules i històries on entren ganes de disposar de temps lliure per dedicar-ho a aprendre i a documentar-se, ja que és tanta la quantitat que desprèn en el llibre que només et queda un petit regust a la boca d'aquella història, novel·la o pel·lícula.
Per altrabanda a diferència del llibre l'Educació del talent, el llibre de Jaume Cela mostra una familiaritat que apropa al lector a comprendre i inclús a posar-se en la seva pell com a mestre en les diferents històries i anècdotes que avarca el llibre.
Tanmateix, també ens mostra diferents recursos que utilitza durant el dia a dia per esdevenir un mestre competent així com diferents recursos com elsexemples viscuts perquè arribem a comprendre i no només a interpretar allò que ens vol dir. Aquest recurs també el trobem al llarg dels diferents capítols de l'Educació del talent, així com diferents converses o frases que ens regalen alguns infants. Tots dos autors comparteixen el recurs d'oferir paraules i frases dels infants amb els que han tingut l'oportunitat de relacionar-se.

Tot i que hi haalgunes diferències entre la concepció d'educació dels dos autors hi apareixen algunes que són comunes tot i que s'expliquen de manera diferent.
Mentre J.Antonio Marina considera que a partir de l'estudi de les diferents intel·ligències, entenent intel·ligència humana aquella que crea o descobreix possibilitats en la realitat i afirma que una característica del talent és la capacitat de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La educación del talento
  • EDUCACION PARA EL TALENTO
  • la educacion del talento
  • llibre
  • Llibro
  • llibro
  • Reflexió sobre el llibre “Valores en la educación infantil: un año en la clase de las jirafas"”
  • Inteligencias, Talentos Y Educación

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS