Llibre lectura

Páginas: 4 (929 palabras) Publicado: 28 de diciembre de 2013
L’HOME DE LA MALETA
AUTOR
Ramón Solsona, va néixer a Barcelona el 1950. És un escriptor, periodista i publicista català. Ha estat llicenciat en Filologia Romànica i és professor de secundària enexcedència, destaca pel seu estil irònic i és un expert a l’hora de rebuscat per trobar l’origen inicial d’un mot o recuperar expressions col·loquials de determinades zones o èpoques, també destacaper col·laboracions amb alguns mitjans de premsa escrita com els diaris: Avui, Diari de Barcelona i de ràdio, Catalunya Ràdio, actualment el podem trobar com a col·laborador al programa El món a RAC 1 ala secció La paraula del dia.
Cal dir que també ha estat poeta, satíric amb Lo Gaiter del Besós com a pseudònim. Una de les seves novel·les ha estat premiada fins a tres cops el mateix any i va sertraduïda al castellà, aquesta és Les hores detingudes. També ha treballar per a la televisió com a guionista per les sèries Agencia de Viatges i Estació d’enllaç. El llibre, L’home de la maleta vaobtenir el premi Sant Jordi l’any 2010.
DATA DEL LLBRE
15 de Febrer del 2011
TIPOLOGIA
Narrativa
ESPAI I TEMPS
La novel·la de L’home de la maleta està escrita sempre en prim era persona,sembla que siguin les vivències que qualsevol avi que ens creuem pel carrer en algun moment de la seva vida hagi pogut viure en la seva pell.
ARGUMENT
Aquest llibre és una biografia escrita perVenerando l’avi rondinaire protagonista de la història i revisada pel seu gendre.
Venerando Mallols ens explica que va néixer l’any 1932 i va ser abandonat a la porta de l’església de San Felip Neri, vacréixer a una casa de la Caritat a Barcelona sense gaire carinyo ni amor. Així doncs Venerando és un antic músic d’orquestres de ball per les nits i durant els dies fa de comptable, que fa poc que haperdut a la seva dona. Un dia decideix vendre el pis ja que s’hi sent molt sol i repartir-se els diners amb les seves filles, amb una única condició, que serà poder viure alternativament un mes a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • GUIA DE LECTURA DEL LLIBRE INDIGNEU-VOS
  • Ressenya Llibre De Lectura
  • llibre
  • Llibro
  • Treball de lectura del llibre: les aventures d'ulisses
  • llibro
  • El llibre de les besties
  • RESUM DEL LLIBRE

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS