Llibre d'evast e de blanquerna

Páginas: 2 (330 palabras) Publicado: 15 de marzo de 2012
LLIBRE D'EVAST E DE BLANQUERNA
Ramon Llull

COMENTARI DEL TEXT NARRATIU:
El llibre d'Evast e Blanquerna va ser escrit per Ramon Llull, una de les figures més importants de la culturamedieval europea del s.XIII i la més destacada de la història de la literatura catalana perquè va ser el primer escriptor a l'Europa medieval que va usar el català per redactar textos defilosofia, teologia, mística i ciència amb una sintaxi rica, clara i plena de matisos i un lèxic ampli, precís i unívoc.
Aquest llibre narra la vida d'un home, Blanquerna, que des de molt jove esproposa viure per un ideal cristià i, per tant, renuncia al món i inicia una llarga recerca per trobar el grau màxim de la perfecció cristiana. Una vegada aconseguit aquest propòsit d'arribar apapa, renuncia i es torna ermità.
Aquest fragment contraposa les opinions de mare i filla sobre el matrimoni. El tema principal el podríem concretar o resumir amb el tòpic llatí del “tempusfugit”.
El narrador és omniscient ja que el fragment està escrit en tercera persona i coneix perfectament els personatges i la història.
Aquest breu relat està presentat com una narració querelata els fets que s'esdevenen i la veu dels personatges és directa ja que hi ha un diàleg entre mare i filla.
La finestra és la barrera que separa l'espai intern, que és dins de la casa, del'espai extern , que és el carrer. Dins de l'hostatge les personatges troben tranquil·litat mentre que al carrer és on realment s'esdevé l'acció i el moviment.
Els personatges principals sónNastàcia, que és la mare, i Natana, que és la filla. Els personatges secundaris són els homes que adoren a la núvia al carrer.
Les figures retòriques que hi apareixen són dues antítesis:mare i filla, casament i enterrament. També hi apareixen paraules llatines ha que el fragment està escrit en català antic que és una llengua romànica, com per exemple hòmens, dix, ab... etc.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • llibre
  • Llibro
  • llibro
  • Treball blanquerna
  • Analisi Blanquerna
  • El llibre de les besties
  • RESUM DEL LLIBRE
  • El Llibre De Les Besties.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS