Lllibre D Amic E Amat De Ramon Llull

Páginas: 2 (404 palabras) Publicado: 1 de septiembre de 2015
 Llibre d’Amic e Amat, de Ramon Llull


El Llibre d’Amic e Amat va ser escrit per Ramón Llull entre el 1276 i el 1283, exactament al segle. XIII.

Ramon Llull es un cas excepcional i únic,perquè ell és el primer a l’Europa medieval que utilitza la llengua romànica –el català- per redactar textos de filosofia, teologia, mística i ciència. Llull és educat en els ambients més selectes del’aristocràcia de l’època. Ramon Llull es va introduir en l’activitat literària fent cançons de la fin’amors en llengua occitana, com feien els trobadors catalans de la seva època.

Al 1263 Llull faun canvi brusc i radical quan es sent cridat per Déu i abandona la seva família per tant de formar-se. Sempre fidel al seu projecte que consistia en la creació de l’art i l’expansió del cristianisme ila formació moral, va dur una vida com a missioner, com a escriptor i com a intel·lectual.

Com a missioner va anar a predicar el cristianisme principalment al nord d’Àfrica amb l’objectiu deconvertir els musulmans el qual el van conduir a situacions problemàtiques.

Com a escriptor el seu únic objectiu era explicar la seva Art a través de la qual es veuen grans veritats cristianes. Llull ensmostra una gran variació des del punt de vista temàtic com ara obres filosòfiques, teològiques, científiques i místiques.

Com a intel·lectual volia aconseguir explicar a universitats la seva Art idemanar fons per tal de crear monestirs per a que els nous missioners podessin predicar en la llengua dels infidels i conèixer l’art de predicació lul·liana. Quan Llull es sent sol i incomprès decideixcrear la lírica més personal i més autobiogràfica.

És un tractat d’iniciació en la vida ermitana, escrit en forma de versicles, exactament 365, un per cada dia de l’any. Tot el conjunt deversicles consisteix en d’imatges, al•legories, conceptes teològics, tot plegat d’una gran bellesa així com d’una sublim simbologia mística.

El Llibre d’Amic e Amat conté suficient matèria com per que un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramon llull
  • Ramon llull
  • ramon llull
  • Ramon Llull
  • ramon ,llull
  • Ramon Llull
  • ramon llull
  • ramon llull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS