LLUIS LLACH

Páginas: 2 (358 palabras) Publicado: 31 de octubre de 2015
EDURNE:Nasqué el 7 de maig de 1948 a Gerona. Va passar tota la seva infància a un xicotet poble, Verges. Va anar cursant els seus estudias, i es va immersar en el ambient universitariantifranquista. Lluís sentía una gran atracció per la música des de menudet, y pel 67 es va possar amb contacte amb el grup de intel·lectuals “Els Setge Jutges”, grup antecedent a “La Nova Cançó”. Llach destacà perdamunt dels seus companys, i en els mesos següents va compossar L'Estaca, cançó que es convertiria en himne dels Països Catalans.

SARAY:Al poc de temps el va contratar la discogràfica “Concèntric”,la qual va popularitzar molt al cantant. Es va anant estrenar en els teatres més importants de Espanya amb molt d'èxit, però el 1970 es va haver d'exiliar a París.

EDURNE:Açí també va tindre moltd'èxit, i al 1976 tornà a Espanya. Lluís Llach va seguir tenint èxit, va cantar en innumerables voltes pels teatres i festivals més importants del país i el març de 2007 va possar fi a la seva carreraartística.

SARAY:L'Estaca fou la cançó més importants de Lluís Llach, composada i cantada per ell mateixa l'any 1969. La varietat dialectal de Lluís Llach pertany al bloc oriental, de la part nord: ElRossellonés, també conegut com el català septentrional o central.

EDURNE: Alguns dels trets d'aquesta varietat dialectal en L'Estaca són: ·) La pronúncia tancada de la “o” en la majoria dels mots·)Gran obertura de les vocals a final de paraula ·)”o” es pronuncia com a “u” ·)Supressió de la “r” final de quasi tots els verbs.

SARAY:Historia de L'estaca: Llach la composà en plena dictadura i ésuna crida a la unitat d'acció per a alliberar-se dels lligaments d'aquella dictadura, per conseguir la llibertat. S'ha convertit en un símbol de la lluita per la llibertat.

EDURNE:Opinio Personal iconclusió: Lluís Llach lluità per la llibertat i pels drets individuals de cadascú.Defensa les idees republicanes en les seves cançons, transmitint un sentiment de lluita i revolta.

SARAY:M'agrada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lluis llach
  • Lluis vives
  • Llach: La Argentina que no fue
  • Lluis Companys
  • PLAN PINEDO DE 1940
  • Entrevista josep lluis comerón
  • Articulo Josep Lluis Barona
  • Los 20 caminos creativos de Lluis Bassat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS