Lo flipas TT

Páginas: 22 (5462 palabras) Publicado: 28 de diciembre de 2014




















1- INTRODUCCIÓ
Fer un treball de recerca suposa feina i moltes hores de dedicació. És evident, doncs, que val la pena triar un tema que, a més d’obligar-te a buscar informació, seleccionar-la i donar-li forma, t’aporti nous coneixements. A més a més has de triar un tema que t’agradi i que t’obligui a superar dificultats i a trobar solucions alsproblemes que es poden presentar mentre s’està fent el projecte.
En un principi volia fer el treball sobre la història de la fotografia, però vaig trobar que era un tema molt extens i no m’acabava de convèncer. Després de donar-li varies voltes vaig decidir centrar-me més en la part de la manipulació fotogràfica, ja que és un tema pel que sempre he sentit una gran curiositat.
Aquest interès vacomençar quan un dia, per casualitat, vaig llegir un post a Internet en el qual es posava en dubte la veracitat del primer viatge a la lluna. A la noticia s’acusava la NASA d’haver manipulat les fotografies i vídeos que suposadament van fer a la lluna dient que aquests s’havien realitzat en un estudi. En aquell moment em va venir al cap la quantitat d’informació que se’ns podia haver amagat o manipulat,ja fos per interessos polítics, econòmics, socials, etc... Per tant vaig decidir indagar més en el tema i veure fins a quin punt se’ns podria estar enganyant.
En el meu treball he triat diverses fotografies manipulades de diferents èpoques i les he analitzat, parlant del context històric, la història de la fotografia triada i del mètode utilitzat. A més a més he pensat que com a part pràcticapodria manipular una fotografia mitjançant un dels mètodes dels que parlo en el meu treball. Per veure si la gent detectava que la meva fotografia havia estat manipulada, vaig realitzar una enquesta, on una de les preguntes era dir si un seguit de fotografies, entre les que si trobava la meva, havien estat manipulades o no. D’aquesta manera demostraria si tothom és a l’abast de manipular idetectar una fotografia manipulada.
És per això que abans de començar aquest treball em plantejo la següent pregunta:
Segueix sent la fotografia un mirall de la realitat com ho era a l’inici?

2- MARC TEÒRIC:
1.1 introducció a la manipulació fotogràfica
La fotografia és una de les arts contemporànies que, igual que l’escultura, la pintura o la música pretén ser una forma d’expressió artística,per expressar tant emocions com sentiments i pensaments. Consisteix en l’obtenció d’imatges gravant aquestes sobre un material sensible a la llum.
La càmera obscura, també coneguda com a la “caixa màgica”, és considerada com la primera càmera que va existir. La càmera obscura original consistia en una habitació a la que l’única font de llum que hi entrava era per un minúscul orifici en una deles parets. La llum penetrava per aquell orifici i projectava, de manera invertida, el que hi havia a l’exterior, directe a la paret contraria d’aquest. Tot i que la imatge que formava estava invertida i es veia de manera poc nítida, amb el transcurs del temps la càmera obscura va anar evolucionant. Va arribar un punt en que va acabar-se convertint en una petita capsa en la que, al petit orifici,se li va instal·lar una lent òptica per aconseguir així una imatge més clara i definida.

La manipulació de fotografies ha estat sovint utilitzada per enganyar i convèncer espectadors, per millorar històries i per la pròpia expressió personal. Sovint, fins els canvis més discrets poden tenir una gran repercussió en la forma amb la que interpretem o jutgem una fotografia. L’eina que haaconseguit fer-ho mundialment possible ha estat el photoshop, tant és així, que des de que es va inventar aquest, s’utilitza el terme “photoshopping” com a l’acte de retocar una imatge. Però realment l’art de la manipulació d’imatges, es remunta fins a l’inici de la fotografia.
En gran part de les primeres fotografies que van ser manipulades, els fotògrafs intentaven corregir algunes limitacions que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el tt
  • Tt
  • Tt
  • Tt
  • Tt
  • Tt
  • Flip
  • Flip

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS