Lo somni

Páginas: 3 (628 palabras) Publicado: 5 de junio de 2014

Lo Somni

L’humanime va ser un període que es caracteritza per suposar una canvi en la manera de pensar. Abans, a l’edat mitjana en la literatura la majoria d’autors es dedicava adefensar els calors cristians. Aquest moviment va començar a Itàlia va suposar un canvi de pensament de les persones, de manera que a Itàlia van sorgir una sèrie de intel·lectuals que van començar a dubtardels principis de l’edat mitjana i el cristianisme i creien més en la raó humana. Aquests van donar molta importància als autors clàssics i van començar a imitar el seu estil. Aquest canvi dementalitat, que des d’Itàlia es va anar estenent per tot Europa, amb el nom de Renaixement.
L’umanisme, era el nom que rebia aquet moviment finals del segle XIV, Va influir en els autors catalans, que deseguida els agradar molt aquest estil i el començaren a imitar.
Bernat Metge és l’autor de l’ humanisme més important a Catalunya. La seva obra més destacada es Lo somni”. En aquest llibre, BernatMetge fa una reflexió sobre la mort i explica el seu escepticisme, ja que ell no creu que després de la mort hi hagi una altre vida.
Bernat Metge la va escriure tot just d’haver-se lliurat del'acusació que havien rebut i varis consellers. Eren acusats de la mort de Joan I Metge va escriure Lo somni com una defensa contra aquelles acusacions, per tal que no quedes cap dubte sobre la sevaincoència. Un altre objectiu de l'obra és guanyar-se el favor del nou rei i la nova reina, Martí l'Humà i Maria de Luna.
L’obra esta estructurada en quatre llibres, en el priemr dels quals l'autor estàtancat a la presó i rep en somnis la visita de l'ànima del rei Joan I, amb qui manté un diàleg sobre la immortalitat de l'ànima.
En el segon llibre, es coneix la identitat dels dos acompanyants del reiJoan, que són els personatges de la mitologia.
En el trecer llibre Orfeu explica la seva vida, i després descriu l'infern. Tirèsies fa una dura crítica contra les dones, aquest fragment es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La força d'un somni
  • Realitat I Somni
  • Ensayo Ana Somnia
  • Tinc Un Somni. Martin Luther King
  • Somni Complit
  • NAPOLEÓ BONAPARTE I EL SOMNI D’UN IMPERI
  • Somni d'una nit d'hivern

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS