lobos

Páginas: 4 (767 palabras) Publicado: 22 de febrero de 2015
Salvador Espriu i Castelló (Santa Coloma de Farners, 10 de juliol de1913 - Barcelona, 22 de febrer de 1985)[1] fou un poeta, dramaturg inovel·lista català, considerat un dels renovadors, juntamentamb Josep Pla i Josep Maria de Sagarra i de Castellarnau, de la prosa catalana de les fórmules noucentistes.
La producció literària d'Espriu és extensa, però cal destacar els llibres de poemes Elcementiri de Sinera, El caminant i el mur i La pell de brau, probablement la seva obra més coneguda, en què desenvolupa la visió de la problemàtica històrica, moral i social d'Espanya. Al llarg de la sevaobra poètica (d'estil modernista), Espriu desenvolupa un món propi, identificat amb "Sinera", que és el nom d'Arenys llegit al revés. Primera història d'Esther és la seva primera obra dramàtica,qualificada per l'autor com una "improvisació per a titelles", pel seu caràcter grotesc. Més tard va escriure Una altra Fedra, si us plau, a petició de l'actriuNúria Espert.
Les musicacions de poemesseus fetes per Raimon han contribuït molt a difondre la seva obra. Cal remarcar les Cançons de la roda del temps i el poema He mirat aquesta terra, magnífica contemplació de Catalunyamitjançant elpaisatge d'Arenys de Mar. Segons el mateix Espriu, Raimon cantava els seus poemes com ningú no ho havia fet mai.
Taula de continguts
  [amaga] 
1 Biografia
1.1 Primeres obres
1.2 Guerra Civil1.3 «Poeta del poble»
2 Obres
3 Premis i reconeixements
4 Referències
5 Bibliografia
6 Enllaços externs
6.1 Obres
6.2 Entrevistes
Biografia[modifica | modifica el codi]
Salvador Espriu i Castelló vanéixer a Santa Coloma de Farners, fill de Francesc de Paula Espriu i Torres, un home de caràcter obert, sociable illiurepensador, llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona i que exerciadenotari, i Escolàstica Castelló i Molas, una dona tímida, discreta i molt religiosa.
A causa de la feina del seu pare, la família, originària d'Arenys de Mar, va haver de traslladar-se a Santa Coloma...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • los lobos
  • Lobos
  • El Lobo
  • El lobo
  • La loba
  • Lobo
  • Lobo
  • lobos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS