locke

Páginas: 5 (1201 palabras) Publicado: 22 de marzo de 2013
Història de la filosofia
1.Explica quines crítiques a l'innatisme fa l'autor al text i digues com defineix les idees.
Pàg.:189.“Com els homes, simplement amb el recurs a les seves capacitats naturals, poden aconseguir tot el coneixement que tenen, sense l’’ajuda de cap impressió innata, i com poden arribar a la certesa sense cap d’aquestes nocions o principis innats. Perquè m’imaginoque tothom admetrà que no tindria sentit suposar que són innates les idees de color en una criatura a la qual Déu va donar la vista i el poder de rebre-les per mitjà dels ulls a partir dels objectes externs.” Aquest autor explica que els homes no tenen coneixements innats i per demostrar-ho posa un exemple amb una criatura, per tant no poden ser els coneixements innats perquè percebem lescoses i les coneixem al principi a partir dels sentits.
Pàg.:180.“Encara que de fet fos cert que hi ha veritats admeses per tota la humanitat, això no provaria que fossin innates, mentre hi pugui haver una altra forma de mostrar com han arribat els homes a tenir aquest assentiment universal.” Explica que no pot ser cert que hi hagin veritats innates ja que els coneixements com em dit abansels coneixem al principi pels sentits.
Segons aquest autor, la capacitat de conèixer és innata però el coneixement és adquirit a partir dels sentits.
La IDEA pot despendre de la persona, un exemple que posa es que una cosa pot ser d’un color o d’un altre. També posa l’exemple de l’ombra a la pàg.:185.Pàg.:186.“és difícil determinar si hi ha idees que provenen d’una causa privativa, fins que no es determini si el repòs és més privació que el moviment.”
Pàg.:186-187.“Anomeno idea tot allò que la ment percep en si mateixa o tot allòque està immediatament present en l’enteniment quan percebem o pensem; i el poder de produir una determinada idea en la ment l’anomeno qualitat de l’objecte, i aquests poders, com a sensacions o percepcions en l’enteniment, els anomeno idees. Les qualitats dels objectes que produeixen en nosaltres aquelles mateixes idees.”
Locke afirma que és impossible l’existència de principis innatsimpresos en la ment, els quals són comuns en tota la humanitat i l’ànima els pot percebre o ignorar.
L’afirmació “ estar imprès”, significa percebre certa cosa i si els principis innats estan impresos en la ment haurien de poder ser percebuts.
2.Explica com diferencia Locke a l' Assaig sobre l'enteniment humà les qualitats dels objectes.
Hi ha 2 formes de qualitats:
1)La de la divisió decossos però que encara que dividim aquell cos mai es traurà la forma. Pàg.:187.“La divisió no pot mai eliminar la solidesa, l’extensió, la forma o el moviment de cap cos; l’únic que fa és convertir en dues o més masses distintes de matèria allò queabans n’era una de sola.” Aquesta és la qualitat original i primària del cos, que són qualitats que formen després en nosaltres idees simples.
2)Són les que a través de la primera qualitat ens mostren sensacions. Pàg.:187-188.“Segon, aquelles qualitats que veritablement no són en els objectes mateixos res més que poders o potències per produir ennosaltres sensacions mitjançant les qualitats primàries dels objectes, és a dir, mitjançant la massa, la forma, la textura o el moviment de les seves parts insensibles, com els colors, els sons, els sabors, etc., aquestes, dic, les anomeno qualitats secundàries.
I també hi ha una tercera qualitat encara que només tingui poders, i no sigui ni com la qualitat primària, ni com la secundària....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Locke
  • Locke
  • lock
  • Lock
  • Locko
  • Locke
  • Locke
  • locke

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS