Locke

Páginas: 4 (830 palabras) Publicado: 18 de febrero de 2013
Introducció: (Renaixement)
Al Renaixement, es produeix la revolució científica, la qual suposarà la separació definitiva de la raó i la fe. Per l’altra banda, apareix el triomf de tres paraules:raó, ciència, mètode. Durant els segles posteriors, la filosofia intentarà aconseguir un model de ciència per construir una filosofia científica. Apareixen dos filòsofs ,que recercaran aquest mètode: peruna banda, Descartes (racionalisme), que es basarà en un mètode deductiu (les mates) i per l’altra banda apareix Locke (empirisme) que es basarà en un mètode inductiu (la física).
John Locke(1632-1704)
Locke era metge i viatjà a França que li permeté conèixer un gran nombre de savis i filòsofs i finalment, va escriure tres textos majors: la CARTA SOBRE LA TOLERÀNCIA, DOS TRACTATS SOBRE ELGOVERN CÍVIL, i L’ASSAIG SOBRE L’ENTENIMENT HUMÀ, sobre els fonaments filosòfics del coneixement.
Epistemologia (Locke i el seu mètode)
En el seu Assaig sobre l’enteniment humà, Locke es donarà com aobjectiu determinar l’origen, els graus de certesa i l’extensió dels coneixements humans, és a dir, que l’objectiu del mètode es saber l’origen de les idees (d’on provenen), els límits de les idees i uncriteri de la veritat per aconseguir la explicació o el funcionament de la ment.
Locke afirma que el nostre coneixement procedeix del coneixement sensible, per tant l’experiència és l’origen i ellímit del nostre coneixement. Aquesta teoria empirista, du que l’experiència és la única font del nostre coneixement i que el nostre coneixement serà límit, en el seu origen, extensió i en el seu criteride veritat.
a) Pel que fa el seu origen: el coneixement mai no és innat, sempre s’origina a partir de l’experiència.
b) Pel que fa la seva extensió: el coneixement no pot anar més enllà del que lanostra experiència ens permet conèixer, és a dir, limitat.
c) Pel que fa el seu criteri de veritat: només podem saber la certesa a partir dels límits establerts per l’experiència.
Així, aquest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Locke
  • Locke
  • lock
  • Lock
  • Locko
  • Locke
  • Locke
  • locke

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS