locuras

Páginas: 2 (439 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2013
Context històric-social

Makarenko va néixer a la ciutat de Bielopoli (Ucraïna) el 13 de març de l’ any 1888, durant el regnat d’ Alexandre III i va morir el 1939. Fou el segon fill d’ una famíliaobrer. Va participar en dos segles, el XIX i el XX, i en dos sistemes sòcio-econòmics, el capitalisme i el socialisme.
Quan tenia 11 anys començaren les primeres revoltes de pagesos a Ucraïna, i elpaís viu en l’ esclavatge.
El 1905, tot just després de que Rússia perdés la guerra contra Japó, fou nombrat professor en una escola ferroviària on també treballava el seu pare, on va realitzar unexperiment traient una mitja del percentatge dels seus alumnes i col·locant-los segons el seu rendiment, del primer al últim. Aquest moment va marcar un inici de una complexa reflexió. Durant els tresprimers hi va haver gran llibertat i una revolució educacional, però després va tornar la repressió política novament.
El 1914, degut a que va obtenir una beca d’ estudis, s’ instal·la a Poltava, oncomença a llegir Marx, Engels i Gorki. 2 anys després el seu pare va morir.
El 1919, fou anomenat director d’una escola de Poltava. Aquest any Russia estava en guerra.
A partir de 1920, quan vafundar la cèlebre Colònia Gorki: lloc d’ acollida de nens realment problemàtics, orfes, delinqüents, amb problemes greus de disciplina, que convivien junts en les colònies i on sels educava amb dos tipusde treball: L’educatiu, on se’ls i ensenyava els coneixements bàsics; i el treball productiu, on realitzaven treballs per la colònia, i on el màxim objectiu era la col·lectivitat. va arribar lapossibilitat de practicar els principis democràtics de la doctrina Marxista, que vincula la teoria educativa amb la pràctica social i l’ ensenyament a través del treball col·lectiu. El 1924 la colòniaGorki ja comptava amb 120 joves delinqüents. El 20 de gener d’aquest mateix any, degut a la mort de Lenin, comença la lluita pel poder entre Stalin i Trotski.
El 1928, Makarenko ha d’abandonar la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Locuras
  • LA LOCURA
  • La Locura
  • la locura
  • LOCURA
  • locuras
  • locura
  • locura locura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS