Logística Integral - Mango

Páginas: 9 (2035 palabras) Publicado: 15 de enero de 2013
QÜESTIONS PER A LA REFLEXIÓ

1. Justifiqueu els canals de distribució utilitzats per Mango. Quins aspectes considereu que van determinar triar-los? Per què són generalitzats els processos d’integració vertical en el sector tèxtil?

Respecte a la política de distribució, Mango disposa de botigues pròpies a la majoria de les províncies espanyoles. També va desenvolupar un sistema de franquiciaper a la Unió Europea i per a moltes ciutats importants de la resta del món. Aquest sistema de franquícia ofereix un servei integral que comprèn tots els aspectos relatius a la comercialització i la gestió del negoci de franquícia, cosa que permet al franquiciat de centrar l’atenció en els aspectes de la venda. Subministra a les franquícies els productes en dipòsit, factura per les vendes fetes iadmet la devolució del producte no venut al final de temporada sense cobrar res. Aquesta manera de treballar redueix la necessitat d’inversió i finançament d’estoc del franquiciat. Mango no posseeix els seus propis camions de transport, sinó que els subcontrata a les companyies logístiques externes. A més, la companyia els hi ofereix altres serveis com:

1) Estar sempre al corrent de lesúltimes tendències de la moda;
2) Reposar el gènere setmanalment amb sistemes just a temps;
3) Assessorar l’establiment en tècniques d’exposició i venda del producte;
4) Formar el personal de venda, i
5) Oferir directrius i dissenyar un projecte exclusiu per a la decoració de les botigues.

El canal de distribució utilitzat per l’empresa Mango és el canal indirecte, i dins d’aquest és deltipus canal indirecte curt. El canal indirecte curt és aquell que només té dos graons, és a dir, un únic intemediari entre fabricant i usuari final. Aquest canal és habitual en la comercialització d'automòbils, electrodomèstics, roba de disseny... que els detallistes tenen l'exclusiva de venda per a una zona o es comprometen a un mínim de compres. En el cas de Mango, de la fabricada on elaboren elsseus productes els envien(una flota de camions subcontractada) a una botiga franquiciada, on aquesta només s’encarrega de vendre’ls, ja que de tot lo de més se’n cuida Mango.

Van triar aquest canal de distribució perquè així s’estalvien molts costos i perquè d’aquesta manera el preu del producte és més assequible pel consumidor, per tant, serà un producte més competitiu. Amb aquest canal lacomunicació es contínua, i a més permet conèixer la demanda i les necessitats d’aprovisionament de cada botiga, amb la qual cosa respon ràpidament a les necessitats del consumidor.

Son generalitzats perquè necessiten donar una resposta molt ràpida a les tendencies de la moda i als gustos dels consumidors, ja que aquests canvien constantment. És al que es coneix com a fast-fashion. Per portar aterme aquesta resposta tan ràpida, les empreses tèxtils necessiten una estructura molt flexible. Aquesta estructura s’aconsegueix amb la integració vertical quasi total, ja que no només permet fer mes curts els terminis, sinó que també permet reduir al mínim els inventaris i eliminar estocs.
El que es pretén quan es busca la integració vertical és millorar l'eficiència de l'empresa, integrant sotauna mateixa manera de procedir processos que es complementen, incorrent en una reducció dels costos de transacció.



2. Quins avantatges i inconvenients trobeu en la utilització d’un sistema logístic integrat? Quines exigències té una gestió de la logística de Mango correcta?
La logística, juntament amb el desenvolupament de tecnologia que la faciliti, són els punts claus de l'èxit deMango. Per desenvolupar una implantació vertaderament integral, Mango va cedir els estocs en règim de dipòsit als seus franquiciats.
Mango basa el seu sistema logístic en 3 pilars bàsics:
• la velocitat: en el moviment de mercaderies.
• la informació: que es transmet entre els centres.
• la tecnologia: ús intensiu de la mateixa.
La logística integrada de Mango fixa el seu objectiu en aconseguir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Logística De Mango
  • Que es la Logística integral
  • LOGÍSTICA INTEGRAL
  • Logística Integral
  • Logistica Integral
  • Logistica integral
  • La logistica integral
  • Logistica Integral

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS