logica

Páginas: 5 (1018 palabras) Publicado: 24 de marzo de 2013
Aprenentatge i desenvolupament motor
Tema 1: La medició del desenvolupament i aprenentage motor.
L’objectiu principal es saber fins a quin punt els alumnes estan aprenent el que ensenyem.
La ciència ens aporta el QUE, primer descobrim un fenomen i despres volem saber el PERQUE pasa aquest fenomen. En la medicina descobrim que hi ha una malaltia, despres ens preguntem perque ha aparegut i esdesenvolupa. En el PERQUE, ja podrem descobrir la medicina per curar el QUE ha passat. Sempre avançem de la mateixa manera.
En el DAM (desenvolupament i aprennetage motor), també hi ha el QUE I EL PERQUE. Observem que el nado camina a cuatre grapes i ens preguntem PERQUE. Veiem QUE comença a correr per si mateix i ens preguntem PERQUE. Trobem raons biomecaniques que expliquen aquets fenomen.
A-Disseny d’investigació
Vols saber alguna cosa mes dels teus alumnes, no anar a ojimetro, Vols saber fins a quin punt els teus alumnes etsan aprenent alguna cosa. Si sabem quant aprenen sabrem fins a quin punt el nostre ensenyament té incidència.
Quan vols saber això la primer cosa que et plantejas es un disseny d’investigació. Ens preguntem que volem mesurar i com ho porterem a terme.
Hernandez,(2004): Un disseny es el pla per assolir la informació que l’nvestiogador dessitja.

Un disseny el que fa es :
1- marcar els passos a seguir, que fem primer, que fem despres; son sempre els mateixos passos, i es per totes les arees, es a dir, sigui si estic investigant sobre la motricicitat o sobre la resistència, els passos son els mateixos.
2- Ha de contestar les preguntes que t’hasquetsionat.



Tipus de disseny:
1- Experimentals.
Si es un disseny experimental, parlem d’un experiment.
-Manipular de forma intencionada. Amb els animals quan proven experiments manipulen voluntariament aquest pacient.
-Viure els efectes. Quan manipules veus els efectes que ha provocat, quina incidència té aquesta manipulació. O al manipular substàncies quimiques.

Com es mesura: Com pucsaber si allò millora o no. Em de mirar abans de fer l’experiment i després. Hi ha un grup control i grup experimental. Agafes un juvenil A i fas el de semprem un metode habitual, aquest es el grup control; agafes el juvenil B i fas un experiment nou, aquets es el grup experimental. Per veure quina diferencia hi ha i comparar.ho. Es pot mesurar mes d’un cop. Em de veure que ambdues objectes tinguinles mateixes caracteristiques , sino no pot comparar bé.


2- No experimentals.
En aquets cas no hi ha manipulació intencionada. Consisteix basicament en observar, no intenataras provocar cap situació.

Com es mesura: Observar el fenomen en el seu context. Generalment es mesura un cop. Si agafem un context d’una escola, em de fer una prova de nivell per coneixer els coneixements delsnostres alumnes.

Exemples: Si agafem el tema del alchol, mesures lalchol dels conductor per veure qui va mes begut. En l’escola fas la Course Navet per veure el nivell del alumnes.
Tot això ens possibilita comparar resultats. Si a 1er de Eso algu a fet tal, també ho pots comparar amb els demes resultats de altres alumnes.









B-AVALUACIÓ I MESURES
Et preguntes com pots treureinformacio del que vols investigar.
Tipus d’avaluació:
1-Eficacia: Mesurar la eficacia dels resultats, com en tant per cent.
-Consisteix en que es el resultat d’un comportament concret. El comportament d’un resultat. Quan obtens un resultat es sempre d’una habilitat o un comportament en concret. En la barra gassel fas equilibri dinamic, pero el ser bo en aquella prova no et garantitza ser bo enaltra prova d’equilibri dinamic; per tant ets bo i tresus un resultat en una habilitat en concret. No es pot generalitzar. S’ha de quantificar; mitjançant un temps per exemple, o un numero de vegades que fas allò, una distància, punts, etc.
Mitjançant les corbes de rendiment, podem comparar els resultats d’un subjecte i un altre. Cal una estadistica final, que em trasnformat un comportament en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Logica
  • Logica
  • Logica
  • Logica
  • Logica
  • Logico
  • logica
  • logica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS