logica

Páginas: 3 (642 palabras) Publicado: 11 de enero de 2014
La lògica d'enunciats o de proposicions és el nivell més bàsic d'anàlisi lògica. S'analitzen les relacions que es donen entre els enunciats o les proposicions; és, doncs, una lògicainterproposicional, no intraproposicional. En aquest nivell es simbolitzen de la mateixa manera proposicions o enunciats de contingut tan diferent com: "ara plou", "alguns dies plou" o "cada dia plou".

Què és unenunciant o una proposició? Una oració declarativa que pot ser vertadera o falsa. Els enunciats diuen de les coses i, conseqüentment, poden ser vertaders o falsos. No són enunciats les expressionslingüístiques interrogatives, exclamatives o imperatives.

Els enunciats o proposicions poden ser atòmics o simples, els que no es poden descompondre en altres; i moleculars o complexos, els que sí espoden descompondre.
El llenguatge o vocabulari de la lògica proposicional o d'enunciats consta de tres classes d'elements o símbols: variables, constants i auxiliars.
2.1 Variables

Variables ovariables proposicionals són els símbols que substitueixen les proposicions o enunciats. S'anomenen variables perquè el seu significat va canviant en les diferents argumentacions o expressions.
S'haacordat cinc variables o lletres com a símbols: p, q, r, s, t. Si calen més variables, aquestes amb els corresponents subíndexs:

Una variable com ara p pot simbolitzar "La Terra és un planeta" o "Totsels planetes giren entorn del Sol" o qualsevol altra. Per això, sempre cal indicar la proposició que volen simbolitzar amb la variable. Així, p = La Terra és un planeta.
2.2 Constants

Constants oconnectors proposicionals són les partícules de significat no variable que tenen la funció d'alterar, relacionar o connectar enunciats atòmics fent-los complexos. Les més freqüents són la negació, laconjunció, la disjunció, el condicional i el bicondicional.

Negació: ¬. (També: -, ~ )
Representa la partícula lingüística no o qualsevol altres partícules que incloguin la idea de negació....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Logica
  • Logica
  • Logica
  • Logica
  • Logica
  • Logico
  • logica
  • logica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS