Logistica

Páginas: 3 (624 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2012
Solucions orientatives


Prova d'Avaluació Continuada 4. CAS Gelats DICIA


QÜESTIONS CAS


1.- Quins són els mètodes més comuns per localitzar un magatzem dins de la xarxa logística?Existeixen dos mètodes: Mètode gràfic de Weber i Mètode del centre de gravetat.
El mètode Weber soluciona la ubicació de magatzems en una xarxa de distribució, de manera que la suma dels costos detransport es minimitzin.
El mètode del centre de gravetat es basa en què la millor situació d'un magatzem és el centre de gravetat de la demanda per als costos del transport.

2.- Cal instal·lar lesprestatgeries i zones de picking. Quins penseu que són els principis bàsics per a la simplificació de les manipulacions?

1.- Reduir les distàncies a recórrer. Tant els moviments dels carretons com elsmoviments del personal.
2.- Augmentar la velocitat dels mitjans mecànics en els seus moviments.
3.- Moure la màxima unitat de manipulació possible.

3.- Hem de zonificar el magatzem. Quinsfactors anem a tenir en compte i quines eines empraries?

Tindrem en compte el nivell de vendes dels productes.
Com els recorreguts dins d'un magatzem són la font principal de costos situarem elsproductes de més rotació prop de les entrades/sortides.
Per analitzar l'anterior aplicarem el model ABC que ens indica la rotació dels productes. El model ABC ens destaca que el 20% de les referènciesgeneren el 80% les vendes.
Aquest model ens dóna tres tipus de productes: A, B i C. El producte A té un elevat nombre de comandes i per això és clau situar-ho en una zona de màxima accessibilitat i propde la zona d'expedició. El producte B posseeix un índex de sortida mitjà i per això ho situarem en una zona amb elevat grau d'accessibilitat. Els productes C tenen poques comandes i per això elssituarem en zones d'accessibilitat normal.

4.- Es vol automatitzar el sistema d'informació del magatzem. Entre les tecnologies per aconseguir-ho tenim els codis de barra, la radiofreqüència, EDI,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Logistica
  • Logistica
  • Logistica
  • Logistica
  • Logistica
  • Logistica
  • Logistica
  • Logistica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS