logse

Páginas: 15 (3604 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2014
1. Introducció del context històric.
Des de 1982 amb el Partit Socialista al poder les proves de la renovació de l’educació han estat constants.
A la mort de Francisco Franco el 20 de novembre de 1975 el poder d’Espanya passa a les mans de don Juan Carlos I de Borbón. La situació del país canviaria perquè els valors de la justícia i la llibertat comencen a tenir un gran valor en la vidasocial espanyola.
En primer lloc, la societat va experimentar una transformació durant el període de la dictadura. Al 1975, Espanya estava entre els dotze països més desenvolupats i aquesta evolució econòmica va ser un factor fonamental en el canvi a la democràcia. La societat espanyola a mitjans dels anys setanta era més igualitària que mai i no només s’havia modificat l’estructura de classes sinótambé la seva mentalitat. També l’església catòlica va canviar, existia major tolerància envers la premsa i s’havia trencat l’autoritarisme en la consistència dels espanyols gracies al contacte amb l’estranger.
Crac del 29
Espanya estava travessant per moments econòmics molt difícils. Acabava de superar el crac del 29, que va consistir en la caiguda de la borsa de Nova York. Les causes d’aquestacrisi van se perquè a partir dels anys 20 les accions de la borsa van començar a pujar i la gent fins i tot demanava préstecs pensant que aquestes continuarien pujant, però no va ser així, es va formar una bombolla fins que finalment aquesta esclatà i provocà el pànic entre la gent que desesperadament s’intentava desfer de les accions.
Bancs arruïnats, milions de persones al carrer per haverperdut tots els seus estalvis i negocis tancats van ser el resultat d’aquesta crisi.
Durant el primer semestre de 1992 el Govern espanyol presentava el “Pla de Convergència”, a on es descrivien les polítiques econòmiques que volien realitzar amb el fi de reduir progressivament els desequilibris macroeconòmics, per aconseguir complir en 1996 els deu requisits establerts en el Tractat de la UnióEuropea, TUE, per poder entrar a la fase final de la Unió Econòmica i Monetària (UEM) .
Entre els anys 75 i 90 és produeix una caiguda de la fertilitat en les edats més joves, dels 15 als 24 anys, i un lleuger descens entre els 25 i els 29 anys, tot i que la fertilitat en edats majors no canvia. Durant la dècada dels 90, patia un nou descens en les edats juvenils amb un lleuger augment de lafertilitat entre els 30 i els 34 anys.
A finals del segle XX Espanya es trobava es una situació de canvis dins dels sistemes migratoris internacionals. A principi de segle Espanya era un país dedicat a l’agricultura, amb un procés de transició demogràfica en potència, que és prolongaria durant tot el segle (1890-1990) degut a la interrupció de la Gerra Civil. Durant aquesta etapa es va mantenir elcreixement de la població per damunt de la capacitat de creació de llocs de treball d’un sistema productiu que, fins al principi dels anys cinquanta, sabia mantingut amb un grau baix d’industrialització.
2. Recerca de documentació

“El Planificador proposa i la realitat disposa.”
Recull un dels intents que s'han fet de convertir en xifres concretes el model global de la LOGSE.
Objectius de laLOGSE:
a) L'establiment d'un ensenyament secundari obligatori i comú dels 12 als 16 anys.
b) La necessitat d'aprovar la ESO o el Batxillerat per accedir a la Formació Professional.
c) Els Programes de Garantia Social.
Problemes que apareixen:
1) Quina estratègia caldrà aplicar perquè els joves que no obtinguin el Títol d'ESO siguin menys que els que ara no assoleixen el graduat, malgratl'allargament de l'escolaritat fins als 16 anys, amb un agreujament probable de les causes de fracàs i de rebuig de l'escola?
2) Quina estructura hauran de tenir i quins incentius hauran d'oferir els nous cicles de nivell 2 i, sobretot, de nivell 3 per esdevenir de debò alternatives al Batxillerat i a la Universitat? En concret es imaginable que es redueixin a la meitat els efectius que entren a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • logse
  • LOGSE
  • Loe Logse
  • Logse. resumen
  • Loe Logse
  • La Logse Y La Loe
  • Síntesis logse
  • Logse

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS