lokjñ

Páginas: 7 (1505 palabras) Publicado: 26 de abril de 2013
Carla Vargas Lozano
4t ESO B


PREGUNTES AMADEUS

1. Situa en un mapa Salzburg i Viena.

2. Defineix els personatges següents:
Constanze: Constanze Mozart (nascuda com Constanze Weber) (Zell im Wiesenthal, Alemanya, 1762 - Salzburg, 1842), cosina del compositor Carl Maria Von Weber, i esposa de Wolfgang Amadeus Mozart.
Mozart i Constanze Weber es van conèixer en 1777 a Mannheim. Ambdóses van casar el 4 d'agost de 1782. En nou anys van tindre 6 fills
Arquebisbe de Salzburg: Mozart va realitzar un segon viatge a Itàlia per a assistir a l'estrena de la seva òpera Ascanio en Alba (Itàlia). En 1771 va tornar amb la seva família a Salzburgo, que per llavors era un principado eclesiàstic regit per un príncep-arquebisbe. Es van assabentar de la mort de l'arquebisbe Schrattenbach, quesempre els havia recolzat.

Va començar llavors una nova etapa, molt més difícil. Jerónimo de Colloredo-Mannsfeld (Hieronymus von Colloredo), el nou príncep-arquebisbe de Salzburg.
Emperador Josep II: ( Schönbrunn, Sacre Imperi Romanogermànic 1741 – Viena 1790 ) fou un arxiduc d'Àustria que va esdevenir emperador romanogermànic (1765-1790), rei de Bohèmia i Hongria, així com la resta detítols tradicionalment vinculats a la Casa d'Àustria (1780 - 1790).
Va ser contemporani de Wolfgang Amadeus Mozart, el cèlebre compositor.
Maria Antonieta: Maria Antonieta d'Àustria, reina de França, (Viena, 1755 - París, 1793). Arxiduquessa d'Àustria, i princesa d'Hongria i de Bohèmia amb el doble tractament d'altesa reial i imperial. Pertanyent a la dinastia dels Habsburg esdevingué reina de França.Antonio Salieri: Antonio Salieri (Legnago, 18 d'agost de 1750 - Viena, 7 de maig de 1825) va ser un compositor de música sacra, clàssica i òpera i un director d'orquestra italià.
Va passar la major part de la seva vida a la Cort Imperial de Viena, de la qual va ser compositor i mestre de capella. La seva filosofia artística es resumeix en el títol d'una de les seves òperes cèlebres: Primer lamúsica i després les paraules.
G.F.Handel: (Rormau, Baixa Àustria, 31 de març de 1732 - Viena, 31 de maig de 1809) fou un compositor austríac del Classicisme. És exponent del Classicisme vienès en la mateixa mesura que ho són Mozart i Beethoven, tres compositors que la posteritat, sobretot en el Romanticisme, van ser agrupats amb el nom de trinitat.
La seva carrera musical cobreix tot el períodeque va des del final del Barroc fins al principi del Romanticisme, mercès a una vida d'una longevitat poc habitual a l'època. Fou a la vegada el pont i el motor que permeté que es portés a terme aquesta evolució. La imatge i el sobrenom de Papa Haydn no li ve pas dels títols de pare de la simfonia o de pare del quartet de corda que generosament se li va atorgar des del segle XIX i fins als nostresdies.
3. Societat
Mecenes: És el patrocini financer d'artistes o científics, a fi de permetre'ls desenvolupar la seva obra sense exigir en contrapartida crèdits monetaris immediats.
Revolució francesa: La Revolució Francesa (1789 – 1799) és considerada el model de revolució política de la seva època i va suposar la conquesta del poder per la burgesia i el desplaçament de l'aristocràcia i elclergat.
A finals del segle XVIII, el regne de França, com la major part d'Europa, estava sotmesa a l'Antic Règim. Era, doncs, una societat estamental fonamentada en el privilegi i la propietat de la terra. La monarquia absoluta de Lluís XVI era incapaç de millorar la situació de crisi financera, fam i debilitat de la vella estructura de classes. En aquest context es produeix un seguit de revoltesque conduïren a la revocació de l'Antic Règim.
Noces de Fígaro: És una opera buffa (commedia per musica in quattro atti o dramma giocoso) en quatre actes composta per Wolfgang Amadeus Mozart sobre un llibret de Lorenzo da Ponte, basat a l'obra de Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais, Le mariage de Figaro. Fou composta entre 1785 i 1786 i estrenada a Viena l'1 de maig de 1786 sota la direcció...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS