loko

Páginas: 5 (1038 palabras) Publicado: 24 de abril de 2013
1.- Art Racional: Es tracta d’un art civilitzat. L’home vol dominar la natura a traves d’una arquitectura que ordena el paisatge. No és un art passional, teatral, sinó equilibrat, auster.

L’arquitectura grega utilitza un sistema constructiu arquitravat on predominen les línies rectes verticals (columnes) i horitzontals (entaulament). Utilitzaven càlculs matemàtics complexos per aconseguirobres equilibrades i proporcionades.


2.- Art humanitzat: Els edificis estan fets a escala humana. Tenen proporcions humanes. Rebutgen la grandiositat, el colossalisme o monumentalisme de l’arquitectura oriental: persa, egípcia, mesopotàmica, de la que reben influències. Tant l’ arquitectura com l’escultura grega busca l’ harmonia i la proporció en relació a l’ ésser humà.


3.-Art Estètic:Busca la bellesa, la perfecció en l’equilibri i l’harmonia de les formes.La proporció i les línies s’uneixen per aconseguir una simetria i una harmonia visual total.

Sempre repetien els mateixos models (edificis, escultures) per fer-les cada cop més perfectes. Establien normes fixes (ordres, cànon) per obtenir millors resultats. En canvi no buscaven ser originals ni creatius.

4.- És un Artintegrat en el seu entorn, en l’ Acròpolis de la ciutat o un entorn natural, que harmonitza amb el paisatge i amb els altres edificis del voltant.


5.- Art Sagrat: l’art és un element religiós, en arquitectura es construïen temples,teatres zones sagrades: Acròpolis i les escultures sempre representen a deus , atletes, herois.

ART CLÀSSIC (Grècia)

CONTEXT HISTÒRIC

Els inicis de laHistòria de Grècia arrenquen del s. VIII aC, quan pobles indoeuropeus (aqueus, dòrics, jònics) procedents del centre d’Àsia s’instal·laren a la zona de l’Hèl·lade i formaren ciutats-estats independents anomenades Polis. No van crear un Imperi polític, militar unificat però tenien una cultura comuna: llengua, costums, religió, mites, economia marítima i comercial que era el que els mantenia unitscom un sol poble.
Les dificultats agrícoles degut a l’aridesa del clima i un relleu muntanyós i poc fèrtil desenvolupà una vocació comercial i marítima, afavorida per l’existència de bons ports naturals i multitud d’illes que servien d’escala. Durant els s. VII i VI aC van crear un ampli Impericomercial per la Mediterrània, amb l’establiment de colònies costaneres des d’on establien intercanviscomercials i culturals pacífics amb els pobles indígenes (els Ibers, per exemple).
Els seus grans enemics van ser els Perses que van voler expandir el seu Imperi ocupant les polis gregues d’Àsia Menor. Els grecs dirigits per Atenes els van vèncer al s. V aC a les Guerres Mèdiques. Va ser seguit d’un període de pau ,l’època de Pèricles, governant d’Atenes. Sota les seves directrius es consolida lademocràcia , es fomentà l’art, la cultura, filosofia…A la mort de Pèricles s’inicià una època d’enfrontaments entre les polis gregues dirigides per Atenes i Esparta, respectivament, que volien exercir el seu domini (s.IV aC): les Guerres del Peloponès que acabaren amb la decadència de les Polis gregues.
Finalment , Alexandre el Gran va crear un Imperi que arribà d’Egipte a l’Índia per total’Àsia central. A la seva mort es crearen els tres regnes hel·lenístics (s.III aC.) que van ser conquerits pels romans al s.I dC.
Els romans adoptaren la cultura grega que serà la base del món occidental. Es caracteritzà per una religió humanitzada, una filosofia racional, un sistema polític democràtic… i l’art.
I un art clàssic que serà reinterpretat al Renaixement (s.XV i XVI) i al Neoclassicisme(s. XVIII) i esdevindrà la base de l’art occidental posterior.

En resum la Història grega es divideix en tres períodes amb unes manifestacions artístiques pròpies :
-L’era Arcaica: De les invasions indoeuropees a l’establiment de l’Imperi per la Mediterrània (sVIIIaC.-VaC. S’estableixen els ordres arquitectònics. Influències egípcies i perses.
-L’Època Clàssica: De les Guerres Mèdiques...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Loka
  • Loko
  • Loko
  • loko
  • loka
  • Loko
  • el loko
  • Loko

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS