lol HASHAS

Páginas: 6 (1302 palabras) Publicado: 11 de mayo de 2013
Text argumentatiu: el menjar ràpid
INTRODUCCIÓ
Bon dia, avui us parlaré del menjar ràpid o fast food, en anglès, i justificaré perquè no és idoni consumir-ne.
El menjar ràpid és aquell menjar ideat per a preparar i servir amb pocs minuts amb el fi d'emportar-se'l i menjar-se'l a casa. Una de les seves principals característiques és que es consumeix generalment sense coberts, ni plats ise serveix a la barra i per tant no hi ha cambrers. Una altra característica del menjar ràpid és que amaga als consumidors amb quins productes està fet.
Són exemples d'aquest tipus d'alimentació: les pizzes, els entrepans, les patates fregides, dònuts o el pollastre fregit. I els establiments més coneguts que en serveixen són McDonalds, Burger King o KFC.

HISTÒRIA DEL MENJAR RÀPID
Al'antiga Roma ja se servien al carrer pans plans amb olives i el falàfel a l'Orient Mitjà. Aquests refrigeris però no es consideren menjar ràpid ja que la la seva preparació era casolana i no massiva.
Els comerços de menjar ràpid, tal com el coneixem, no van aparèixer doncs fins al segle XX, als Estats Units. El 1912 s'obrí a Nova York un local que oferia menjar darrere d'una finestra de vidrei que tenia una escletxa per pagar amb monedes, es dèia Automat. El sistema ja existia abans a Berlín i en algunes ciutats com Filadèlfia. La firma va popularitzar el menjar per endur-se'n amb l'eslògan "menys feina per a la mare". Després, amb l'arribada dels Drive-through als anys 40, període en el qual es fa molt popular servir menjars sense necessitat de sortir del cotxe, el concepte de fastfood es va estendre a alguns més països d'Occident. Menjar ràpid es refereix a que és servit ràpidament i que també s'ingereix ràpidament. (fotos)

A continuació, explicaré els diferents avantatges i inconvenients que pot dur consumir aquest tipus de menjar.
ARGUMENTS A FAVOR
Els arguments a favor d'aquest menjar ràpid són:
-Primer, com que és molt ràpid de preparar, no hi ha cues percomprar-ne, ni s'ha d'esperar molts temps perquè et servesquin.
-A més, gràcies a la seva ràpida preparació i a que els ingredients són barats, ens resulta molt econòmic consumir aquest tipus de menjar.
-Algunes persones diuen que aquest menjar és bona perquè és ràpida de fer per a gent que té pressa, que no pot anar a casa a dinar, que no vol gastar molts diners en un menú del dia ... Però si ensparem a pensar no seria millor portar el típic "tupper" amb menjar casolà, que saps que ingredients té, perquè l'has preparat el teu?
·BAIX COST
Una altra característica és el baix cost d'aquest tipus de menjar, ja que les grans empreses com per exemple Mc Donald's compren els ingredients en grans quantitats i així cada unitat els hi surt més barat. A més, la majoria dels ingredients són de malaqualitat, com per exemple la carn, i permeten abaratir costos. (FOTO)
·SERVEI RÀPID:
Una de les principals caracterísitiques del menjar ràpid és el seu servei ràpid, és a dir, un parell de minuts després d'haver demanat el menjar, ja el tenim a causa de l'escassa i rudimentària preparació i dels pocs ingredients que es necessiten per preparar-lo.
Fins i tot, el seu servei ràpid suposa queel menjar estigui en males condicions com per exemple, cru. I llavors aquest avantatge, es convertiria en un inconvenient, en aquest cas la mala qualitat, com més envant veurem.
·GRAN QUANTITAT I SATISFACCIÓ
Si una cosa és la que caracteritza el menjar ràpid és la seva gran quantitat de menjar, si realment es pot considerar menjar, que du cada ració. A més, no s'han d'utilitzar coberts, es potmenjar ràpidament i a qualsevol lloc i per això és còmode de consumir. Finalment, també ens sembla que té bon gust, però és a causa dels correctors dels gust implantats en els ingredients. Per exemple, una fulla de lletuga del menjar ràpid no sembla que faci el mateix gust que una comprada al mercat.

ARGUMENTS EN CONTRA

·OBESITAT I ALTRES MALALTIES
El consum excessiu i no tant excessiu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hash
  • hashas
  • HASH
  • hash
  • Hash
  • Lol lol lol lol
  • lol lol lol lol
  • tabla hash

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS