Lola

Páginas: 13 (3212 palabras) Publicado: 26 de marzo de 2014
Imperialisme (La dominació dels pobles colonitzats)
a) Els territoris colonitzats van sofrir un impacte profund que va trasbalsar la manera de viure dels pobles indígenes. Des del punt de vista econòmic. La situació va empitjorar per a la majoria de la població. Es va produir un procés d'expropiació de terres que van passar a les mans dels colonitzadors. Es van abandonar els conreustradicionals, que asseguraven la subsistència familiar, s'hi van potenciar les plantacions, un monoconreu extensiu, que responien a les necessitats de la metròpolis.
b) En l'ordre demogràfic (població), la introducció de vacunes noves i de mesures higièniques i la construcció d'hospitals van permetre reduir la mortalitat i augmentar la població. Però el sotmetiment dels indígenes atreballs forçats va provocar una disminució de la població. A més, l'augment del nombre d'habitants va trencar l'equilibri, entre població i recursos i van començar a produir-se problemes que van donar lloc a una situació de subalimentació crònica (per sempre).
c) L'estructura social també va canviar. Els nous ritmes de treball van desorganitzar la vida tribal i l'antic sistema dejerarquies socials (paper dels ancians, tipus de família...). Igualment, es van separar unitats ètniques o se'n van ajuntar artificialment, de manera que es van trencar races i es va forçar la convivència de grups tradicionalment enfrontats.
d) En l'àmbit cultural, els costums autòctons, de tradició oral els va fer perdre una part de la seva identitar i en va pertorbar les creences i lestradicions. La difusió de l'ensenyament va contribuir a l'extensió de les llengües, les creences i les formes de vida europees. Això va passar, sobretot, a Àfrica, mentre a l'Índia, van resistir millor l'assalt cultural europeu.
La primera Guerra Mundial (1914-1918)
Causes de la Guerra
Al començament del segle XX la majoria dels països europeus formaven part del complex sistemad'aliances entre estats. Aquestes aliances, que van conduir a la Primera Guerra Mundial, es van començar a forjar a instàncies a l'època del canceller Bismarck.


Bismarck va promoure uns sistemes d'aliances internacionals que obeïen a aquests principis: aconseguir el predomini alemany en la política continental europea, contenir els enemics d'Alemanya i aïllar França per evitar una possiblerevenja per la pèrdua d'Alsàcia i Lorena.
El canceller Bismarck va negociar la Lliga dels tres emperadors (1873) entre Àustria, Rússia i Alemanya. A continuació Alemanya i Àustria van signar la Doble Aliança. Finalment, el 1882 es va signar la Triple Aliança entre Alemanya, Àustria-Hongria i Itàlia.
Després de molta insistència diplomàtica, es va arribar a un acord francorús l'any1892, en el qual s'establies clàusules d'ajuda mútua en el cas d'amenaça militar alemanya o austríaca.
El tractat de Versalles
El més important dels tractats va ser el de Versalles, fou resultat d'una imposició, un Diktat segons els alemanys. Per aquest tractat l'imperi alemany havia de lliurar Alsàcia i Lorena a França i la Posnània a Polònia.
La revolució soviètica i l'URSS(1917-1941)
La revolució soviètica que va esclatar l'any 1917 a la Rússia dels tsars és un dels esdeveniments més importants de tota l'Edat Contemporània. Però les convulsions polítiques i socials de la Rússia imperial ja havien començat amb la Revolució del 1905, en què es va qüestionar l'autocràcia tsarista i es van crear els primers soviets obrers.
L'URSS de Stalin
La mort de Lenin (1924)va comportar un enfrontament dins el PCUS de Trotsky i Stalin. El primer creia en la necessitat d'exportar el comunisme a d'altres països, mentre que Stalin volia concentrar el socialisme en un sol país, l'URSS, per tal de crear una gran potència. A finals de la dècada dels 20 Stalin s'imposa al seu rival i es converteix en el president de la URSS fins a la seva mort l'any 1953....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • lol lol lol lol
  • lol lol lol
  • lol lolo lola lolelo
  • LOL ES LOL OK LOL
  • LOL LOL Y MAS LOL
  • lol lol lol
  • lol lol lol
  • lol de lol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS