lolito pakienmas

Páginas: 6 (1299 palabras) Publicado: 20 de junio de 2013
Argument de mica en mica s’omple la pica
Primera part:

La història comença quan l'Enric Vidal va al despatx d'en Rodergues i el troba mort, amb una bala al cap.
L’Enric coneix en Rodergues gràcies a la Júlia, la seva germana, perquè ell no te feina i viu al seu pis. Ella cansada li busca una feina. L’Enric va a fer una entrevista per mirar si l’accepten a la feina. Quan acaba se’n va a unbar, veu a l’home de l’entrevista i a un altre i, escolta alguna cosa de negocis bruts. Més tard, van tornar a quedar al despatx i en Rodergues li dona les coses necessàries per el viatge i desprès deu mil pessetes, però ell sap que era un treball brut i vol vint mil pessetes. Al final, ho accepten. Dies més tard va arribar a Lió i es va dirigir a l'hotel, desprès va anar a deixar la documentacióque li havien fet portar a monsier Tours perquè ell es feia passar per un comerciant.
L'Enric al arribar del viatge va anar a casa de la Júlia, el pis fia olor a gas, ell va començar a obrir finestres i va veure a la seva germana morta al costat del tub de gas.

“No hi havia ni un sol llum encès, a l’interior del pis, i les persianes estaven abaixades. I tot feia una marejadora olor de gas.Traient els pulmons per la boca, vaig córrer passadís enllà, fins al menjador, per obrir el balcó.” 1

En el passat, arribà a Wintherthur, allà queda amb el Peris on li va intercanviar el cotxe. Després anant cap a Salzburg coneix a la Bebel, una noia rossa del nord que l’acompanya tot el viatge. Dies més tard, arriben a Gènova.
En el present, l'Enric li diu a la Babel que el millor és marxar del'hotel perquè té problemes. Arriben a casa de la Senyora Nuria on li diu el que passa. La Babel li demana que truqui a la policia però ell no vol perquè creu que el culparan, així que decideix anar a veure si al cotxe hi ha algun document que l'ajudi a indicar que és innocent.

El cotxe era registrat amb en nom de Rodergues. Llavors persegueix al senyor que el va atendre al banc, l’Enricl’agafa i el comença a amenaçar li explica que en Rodergues el dimecres al matí va anar al banc dient que un treballador seu li havia robat un taló, Enric Vidal.
“Pujà a un 600 de color verd poma. Vaig engegar la carretoina, esperant que em passés al davant. En aquella hora no circulaven gaires cotxes i em va ser relativament fàcil seguir-lo.” 2

L’Enric investigant troba la direcció d’un talRomagosa, aquest està a Calella, però només aconsegueix parlar amb el secretari, que li diu que el pot trobar a una fàbrica de l’Hospitalet.

Segona part:

Va a la fàbrica de Hospitalet. Li diuen que s’esperi que de aquí poc vindrà el Romagosa però quan esta esperant veu molts cotxes de policia i decideix escapar-se cap a la nau de la fabrica, allà es baralla amb els treballadors perquè es pensenque es un policia. Després entra la policia de veritat a fer fora els treballador, amb tot el enrenou aconsegueix escapar-se, quan arriba al cotxe alguns treballadors pugen amb ell al cotxe. En Pere un del treballador es va quedar parlant amb ell, en Romagosa volia despatxar-los perquè deia que l’empresa perdia diners. En Pere li va dir que en Romagosa tenia treballs bruts, i que tenia un baranomenat Billy's on hi havia drogues, dones, joc brut etc. L’Enric si presenta per la nit. Allà pregunta per l'amo del local, i li van dir que era el de la camisa negra. Ell s'acostà amb l'excusa de que volía droga, però no en tragueres. Al final li diuen que a les quatre un cotxe vermell l'esperara al port, i li donarà droga.
Al tornà a Barcelona decideix anar cap a la fàbrica, entra en el despatxper la finestra i agafa els telons, i papers de comptabilitat. Llavors truca en Batlle i li explica que té els telons i papers d'ells, el Batlle li diu que vol parla amb ell i amb Romagosa, li devia 100 mil pessetes. Van quedar pel dia següent, en Vidal li va dir que si no es presentaven que trucaria a la policia.
Després de veure la noticia de la mort de la Júlia al diari, decidí anar a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lolita
  • Lolita
  • lolita
  • Lolita
  • lolita
  • La lolita
  • Lolita
  • lolita

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS