Lomografia

Páginas: 5 (1025 palabras) Publicado: 29 de diciembre de 2011
Lomografia...
Una mica d’història
La lomografia és una corrent fotogràfica que s’ha convertit en moviment de culte. En plena era digital promou una tornada a la fotografia analògica. Però no es tracta d’un simple corrent artístic. La lomografia compta amb tota una filosofia de vida rere seu. Arriba amb força i s’instal•la entre milers d’adeptes.
Les càmeres lomográfiques provenen de laèpoca de la Rússia comunista. Van ser creades per la unió d’òptics i mecànics de Leningard - Leningrandeskoye Optiko Mekhannichskoye Obedinyeniye , LOMO ,nom que es donà a les càmeres- inicialment com a una eina de treball per als agents de la KGB. Es tracta d’unes càmeres compactes molt senzilles de cost molt barat. Això va permetre que l’ús d’aquestes s’estengués per tota la població. Tota bonafamília comunista havia de tenir una càmera LOMO. Va ser un boom comercial equiparable al del cotxe Volkswagen alemany, però va durar molt poc. Quan van començar a arribar les càmeres compactes japoneses, de molt més baix cost, la moda LOMO es va dissipar ràpidament.
El moviment reneix a inicis de la dècada dels noranta, quan un grup d’estudiants d’art vienesos viatja a Praga i compra unes càmeresLOMO kompakt autotmat en un antiquari. Al revelar les fotografies descobreixen unes imatges plenes d’imperfeccions però estranyament atraients. Pensant que es pot tractar d’un defecte de revelat o en la pel•lícula decideixen repetir el procés i obtenen el mateix resultat. Totes les fotografies són úniques i imprevisibles, presenten un defecte de gamma, un alt nivell de saturació en els colors iun vinyetejat molt característic. A més, al tractar-se d’unes càmeres senzilles, les possibilitats creatives són enormes, ja que la seva modificació i manipulació és molt simple.
Els dos estudiants queden meravellats amb les càmeres i l’any 1991 decideixen promocionar-les al seu país a través de la creació d’una societat lomogràfica. L’objectiu era obrir a Viena un espai cultural dedicat a lafotografia instantània. L’any 1992 la societat comença a organitzar exposicions de fotografia lomogràfica que l’any 1994 arriben a àmbit internacional. Un any després, es registra la marca per evitar el tancament de la fàbrica situada a San Petesburg , que reprèn la seva producció, i per comprar els drets que han permès distribuir-les per tot el món.
En els anys posteriors es construeix unaxarxa d’ambaixades lomogràfiques per tot el món que estenen el moviment arreu dels continents.
La senzillesa en el funcionament i les possibilitats creatives que dona aquest tipus de fotografia analògica, la fan molt atractiva per al gran públic, que cada vegada accedeix de manera més fàcil al món de l’art, i sobretot a la fotografia.
La lomografia s’ha convertit en una moda, en part gràcies al’atracció que hi ha per estètiques passades.( anys 50,60,70... ) Disposa d’un espai on-line oficial des d’on lomògrafs de tot el món poden estar en contacte, compartir les seves fotografies i consells i comprar el material necessari per a la realització de la fotografia lomogràfica. Però alhora la lomografia constitueix una activitat social que uneix gent per com partir la passió per la lomografia. Esfan trobades de lomògrafs que reforcen el caràcter espontani del moviment.
La febre de la lomografia s’estén entre gent de totes les edats i professions, en l’àmbit de la moda, el disseny gràfic, entre artistes reconeguts i aficionats, i actualment es realitzen multitud d’exposicions i cursos a tot el món.
Tan fàcil com enquadrar i dispara per crear l’art magnètic de l’imperfecte.

Lafilosofia Lomo
La lomografía és un moviment que té com a base recuperar el romanticisme i la màgia de la fotografia analògica. Ho fa a través d’unes càmeres molt senzilles amb òptica de plàstic i plenes de defectes, que fan que el fet de fer una foto amb elles tingui com a resultat una imatge totalment imprevisible i plena de “defectes”, si parléssim d’una fotografia tradicional, però que a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lomografi
  • la lomografia
  • Lomografía

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS