Long-term calorie restriction is highly effective in reducing the risk for atherosclerosis in humans

Páginas: 6 (1455 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2013
Long-term calorie restriction is highly effective in reducing the risk for atherosclerosis in humans




Autors: Luigi Fontana, Timothy E. Meyer, Samuel Klein, John O. Holloszy
Revista: PNAS, Abril 27, 2004 / vol. 101/ no. 17/ 6659 – 6663
Mireia Prim Bifet, Núria Farré Reñé ,Xenia Borrás Gaya

Assignatura: Nutricèutics i envelliment
Nutrició Humana i Dietètica, Universitat de Lleida –Facultat de Medicina
Campus Ciències de la Salut
C. Montserrat Roig, 2
25008 Lleida

Paraules clau: aterosclerosi, restricció calòrica (RC)
Abreviacions: RC Restricció calórica
PA Pressió arterial
PCR Proteina C reactiva
PDFG-AB Factor de creixement AB derivat de plaquetes.
Núm. Paraules: 1287
Temps dedicat: 4 hores aproximadament
Introducció
La malaltia ateroscleròtica ésla principal causa de morbiditat i mortalitat en societats occidentals.
Aquest estudi mesura una sèrie de factors de risc d’aterosclerosi i el gruix de les capes íntima-mitjana de l’artèria caròtida en individus que han estat practicant RC durant períodes que van des dels 3 als 15 anys. A més es mostren dades dels lípids sèrics i lipoproteïnes dels participants de l’estudi obtinguts abans idesprés del període de RC.
Mètodes
Participants de l’estudi. 18 individus que practiquen RC d’una edat promig 50±10. Tres d’ells són dones. Són sans, sense malalties cròniques, no fumadors. I 18 individus que practiquen una dieta típica americana, aparellats amb el grup RC pel que fa a edat i a estat socioeconòmic formen el grup de comparació. Cap d’aquests participants pren hipolipemiants,antihipertensius ni cap fàrmac que afecti les variables que es mesuren. 12 dels individus del grup RC, aporten historial mèdic on s’inclou valors de pressió arterial i concentracions de lípids sèrics i lipoproteïnes, obtinguts abans i durant el període de RC.
Antropometria i composició corporal. Es va mesurar el pes i l’alçada, l’índex de massa corporal. La massa grassa total i la massa magra es vadeterminar per absorciometria de raigs X energia dual (DEXA).
Anàlisis sanguinis. Es va extreure mostres de sang i es va mesurar el colesterol i els triglicèrids, les HDL; les LDL es van calcular amb l’equació de Friedewald. També es va mesurar la glucosa en sang, la insulina i el factor de creixement AB derivat de plaquetes.
Pressió arterial. Es mesurar 4 vegades la pressió sistòlica i diastòlica enintervals aproximats de 5 minuts.
Mesura Ultrasonogràfica del gruix de la capa íntima-mitjana carotídia (IMT). Es va fer mitjançant ecògraf d’alta resolució a temps real amb un transductor d’11-MHz. Es va fer un promig de 16 mesures.
Valoració dietètica. Tots els voluntaris van haver de registrar durant 7 dies consecutius, tots els aliments i begudes que consumien, els mètodes de preparació, lamida de les racions que consumien. Els nutrients a valorar són les calories, greixos totals, carbohidrats totals, proteïnes totals, proteïna animal, proteïna vegetal, AG saturats, monoinsaturats, poliinsaturats, sacarosa, midó, fibra soluble i insoluble, folats, vit. B12, tots els AG diferents, tots els aminoàcids, àcid fític, i AG trans.
Anàlisi estadístic. Per les variables de distribuciónormal es va utilitzar el test t de Student. Per les variables d’una distribució no normal, o amb desigualtat de les desviacions estàndards, es va utilitzar el test de dos mostres Wilcoxon. La significació estadística es va fixar en P< 0,05 per totes les proves.
Resultats
Pes corporal i composició. L’IMC va ser significativament menor en el grup RC que en el grup de comparació. L’Índex de massacorporal es va reduir de 24±3 kg/ m2 a 19,5±2 kg/ m2 durant el període de RC, gairebé tota la disminució es va produir durant el primer any. Al grup de comparació els valors d’IMC van ser similars als de la gent de mitjana edat dels EUA. El greix corporal total i el greix del tronc va ser extremadament baix en el grup RC. Els valors promig de les tres dones del grup RC van ser un IMC de 19,8 kg/m2...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Capitalism for the long term
  • Long Term Synaptic Changes Induced In The Cerebellar Cortex
  • Love is in the air
  • Análisis
  • Philsosphy in crisis: the need for reconstruction
  • Análisis De In The Mood For Love
  • The search for relevance in economics
  • Elemnts In Humans

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS