Loris malaguzzi

Páginas: 2 (437 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2011
LORIS MALAGUZZI

Diu que hi ha una relació entre el nin, l’art i els artistes.

S’ha de tenir en compte les diferències entre nins i artistes.

No s’ha de pretendre que l’artista sigui un modelque el nin ha de copiar (les seves obres) sinó que ha d’apropar l’art al nin amb el propòsit de desenvolupar la seva imaginació.

A través d’aquesta idea en Malaguzzi cerca nous diàlegs iinterpretacions del món infantil i adult a través del taller i l’atelierista dins l’escola.

La formació artística diu que provoca major llibertat de pensament i diferents formes de veure les coses,sensibilització pel bon gust i sentit estètic.

L’expressió ha estat sempre infravalorada dins el camp de l’educació i si es valorés es podria fer una educació més integral.

Segons Malaguzzi s’entén elconcepte d’expressió des del punt de vista etimològic, que prové del llatí “exprimo” que vol dir : fer sortir, treure, pronunciar, fer pujar, representar, pintar, descriure, esculpir o traduir”.

Diuque l’expressió es concep com un procés no com un resultat, que el creador artístic aprèn expressant, i tota expressió és una autoexpressió i que respon a un impuls interior espontani. Per arribar al’art és necessari que hi hagi emoció a l’expressió.

Segons Malaguzzi estar amb els infants és estar amb totes les seves complexitats i que les seves capacitats estan esperant a ser expressades através d’una intervenció coherent, que posi en funcionament tots els seus sentits.

Pluralitat de llenguatges.
El taller neix per reconèixer que l’espècie humana té el privilegi de manifestar-se enuna pluralitat de llenguatges, per rompre amb la tradició de l’escola lligada a l’alfabetització ( lecto-escriptura) com a objectiu primordial.

Malaguzzi diu que el concepte d’alfabetització ésambigu, per una part quan es considera que l’alfabetització comença als sis anys quan en realitat el nin neix potencialment alfabetitzat., i per altre part quan es creu que l’alfabetització és el més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La pedagogía de loris malaguzzi
  • Regio Emilia y Loris Malaguzzi
  • Loris Malaguzzi
  • Loris malaguzzi
  • loris malaguzzi
  • Ambiente En El Aula: Gallego Ortega Y Loris Malaguzzi
  • Trabajo Loris Malaguzzi
  • Loris Zanatta, el ocaso liberal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS