Los campos de concentración.

Páginas: 9 (2216 palabras) Publicado: 19 de abril de 2014
ELS CAMPS DE CONCENTRACIÓ


-Que són?

Un camp de concentració, o camp d'internament, és un centre de detenció o confinament on es tanca a persones per la seva pertinença a un col·lectiu genèric en lloc de per els seus actes individuals, sense judici previ ni garanties judicials, encara que pot existir una cobertura legal integrada en un sistema de Repressió política. Se solen emprar campsde concentració per tancar a opositors polítics, grups ètnics o religiosos específics, persones d'una determinada orientació sexual, presoners de guerra, civils habitants d'una regió en conflicte, o altres col·lectius.



Aquests camps, es trobaven en la seva majoria a l’Alemanya Nazi tot i que també es podien trobar a Espanya durant els anys 1936 i 1947.
Altres llocs on s’han trobat campsd’aquest tipus són:

Argentina

El Campito va ser el principal camp de concentració utilitzat per l'exèrcit argentí. També era conegut com "Els Tordos". una de les més importants guarnicions militars d'Argentina entre 1975 i 1982. Per allá van passar uns 5.000 detinguts.
Solament 43 van sobreviure.
Camp de Maig és una enorme àrea militar de 5000 ha, a 30 km del centre de la Ciutat de BuenosAires.
A l'Hospital Militar de Camp de Maig va funcionar un sistema de parts clandestins.
En Camp de Maig, de març de 1976 a 1980 van funcionar quatre camps: el Campito, "La Caseta" o "Les Casetes", la Presó Militar d'Encausats, i l'Hospital Militar.
El centre va estar sota l'àrea de comandament del Comando d'Instituts Militars
El Campito va estar dirigit directament pel tinent coronel Jorge*Vosso, mentre que el major mèdic Julio César *Caserotto va ser cap del servei de Maternitat de l'Hospital Militar.
A l'Hospital Militar de Camp de Maig ha estat detectat com un dels centres en què es realitzaven parts clandestins de presoneres, per procedir després al segrest dels nens, la supressió de la seva identitat i el lliurament dels mateixos, usualment a matrimonis integrats per militars queno podien tenir fills. En molts casos els "pares adoptius" han estat partícips dels assassinats dels pares i mares biològics dels nens.
Un dels repressors del "Campito", l'ex sergent Víctor Ibañez, va confessar i va descriure àmpliament les seves característiques.


Chile

A la fi del segle XX es va usar l'Illa Dawson com a camp de concentració pels selknam i altres pobles natius.
Tambés’utilitzà durant la dictadura militar (1973-1990) del general Augusto Pinochet (1915-2006).
Illa Dawson (a la XII Regió i província de Magallanes). Creat amb l'ajuda del criminal de guerra nazi refugiat a Xile Walter Rauff.
Camp de Presoners Chacabuco a la II Regió de Antofagasta.
Teules Verdes
Illa Quiriquina (prop de *Talcahuano)

Corea del Nord
Allà es parla dels denominats “camps dereeducació” o “lagoai”.
Aquest sistema es destina a la reforma dels detinguts en ciutadans irespectuosos de la llei. Les persones detingudes sota el “laojiao” (que és la detenció administrativa d'una persona que no es considera un delinqüent però ha comès delictes menors)
estan detingudes en instal·lacions diferents a les del sistema penitenciari general de “laogai”. Tots dos sistemes, no obstantaixò, impliquen mà d'obra penal.



Cuba
La Reconcentració de Valeriano Weyler durant la guerra d'independència a la fi del segle XIX.
Les Unitats Militars d'Ajuda a la Producció durant els anys 60 del segle XX, on van ser internats homosexuals, religiosos, artistes i fins a persones que escoltaven un determinat tipus de música, portaven un tall de pèl o vestien d'una manera que no agradava a lesautoritats. Actualment desmantellats.

Xina

A Xina es troben els anteriorment mencionats “lagoai”, encara en funcionament.

Estats Units

Els camps de concentració als Estats Units van allotjar a unes 120.000 persones, en la seva major part d'ètnia japonesa, més de la meitat de les quals eren ciutadans nord-americans, en establiments dissenyats a aquest efecte a l'interior del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • campos de concentracion
  • Los Campos De Concentración
  • Campos De Concentracion
  • Campos De Concentración
  • campos de concentración
  • campos de concentracion
  • Campos De Concentración
  • Campos de concentracion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS