Los catorce de Iñaki

Páginas: 15 (3747 palabras) Publicado: 10 de diciembre de 2013

RESUM GENERAL
El llibre “Los catorce de Iñaki” ens narra a mà de Jorge Nagore, un amic de Iñaki Ochoa de Olza, protagonista de la història, l’intent de rescat a més de 7000 metres d’alçada.
Tot començà per un somni, Iñaki sempre es regia per impulsos, deia que la muntanya el cridava, i ell anava.
Vivia envoltat de gent que l’estimava, disposada, com ho demostra aquest llibre, a donar lavida i a fer coses impossibles per ell.
En aquesta història hi ha lloc per a tot, per les relacions familiars, amistats, amors...
Hi ha alegries, com la que sent el nostre protagonista al estar davant d’una muntanya tan impressionant com és l’Annapurna, al estar amb amics i enamorar-se d’una noia de Canadà, Nancy.
També hi ha decepcions, el fort cop que s’endú tothom quan els hi diuen que ungegant del alpinisme esta semi inconscient a un alçada incompatible amb la vida, i encara més quan arriba el final d’aquesta vida, que només amb aquestes línies que ens regala el llibre ja es pot intuir que va ser plena i gratificant.

PRÒLEG
Aquesta part del llibre ens acosta a conèixer una mica a Iñaki, per mà del seu germà, Pablo Ochoa, el qual formarà part de l’equip d’organització del rescatdes de Pamplona.
Amb ell estaran quatre amics del Iñaki, tots quatre experts en muntanya, Koldo, Nagore, Juan Tomás i Cristina, esdevindran persones necessàries per l’intent de rescat.
Ens fa una breu ressenya de algunes de les persones que allà al Himàlaia o van deixar tot per pujar lo més ràpid possible a la tenda d’Iñaki i Horia, aquest últim va estar amb ell fins al final.
Acaba el capítolexplicant que la part econòmica reservada als drets d’autor està dirigida a fer realitat el somni del nostre protagonista, i és el de socórrer als nens del Nepal que com diu ell no tenen res.

INTRODUCCIÓ
la introducció, a càrrec de Jorge Nagore, autor del llibre, ens narra com va sorgir la idea de fer el llibre i la finalitat d’aquest, que era ajudar a que el projecte de SOS Himàlaia seguísendavant.
Ens explica amb quatre pinzellades la seva amistat amb Iñaki. Escriure quatre línies per la web d’ell, pels mitjans de comunicació entre altres coses.
Només amb el pròleg i la introducció es pot intuir, o fins i tot assegurar que Iñaki era un home estimat, que estimava i o feia de veritat.

CAPÍTOL 1
El primer capítol, ens presenta a Nancy, una noia meravellada per la majestuositat delHimàlaia.
Nancy, sola al principi, es posa en camí cap a Kathmandu per trobar-se amb una amiga seva i el seu germà Marc.
En un petit paràgraf de la pàgina 19 ens diu que Iñaki també arriba a Kathmandu, 18 anys i més de trenta vegades desprès del primer cop d’arribar-hi.
Desprès d’un trekking amb la seva amiga Kim, Nancy posa rumb cap a Pokhara, on es trobarà amb el seu germà per iniciarl’excursió del trekking a l’Annapurna.
El dilluns 17 de març, els dos germans i dos amics que ell a conegut al Nepal comencen el trekking.
De seguida es queden meravellats per la immensitat d’aquelles muntanyes, que tot i haver-les vist abans amb fotos, no deixen d’impressionar.
En Marc ha de marxar per continuar els seus estudis, però Nancy, Oli i Tamar continuen el viatge.
Al final arriben al campbase del Annapurna, on admiren sorpresos de la grandesa d’aquella muntanya, Nancy intenta encertar quin és el Annapurna principal, i aquí és on coneix a Iñaki, que li soluciona el problema.





CAPÍTOL 2
Aquest capítol ja ens parlar del nostre protagonista, Iñaki, i ho fa explicant-nos l’ascensió al Dhaulagiri, amb la companyia de Jorge Egocheaga, bé, només fins al descens, perquè vandecidir que per temes meteorològics era més segur fer els descens separats, així que es perden de vista.
Una allau fa pensar a Iñaki que Jorge pot tenir problemes seriosos, al final no és així.
Rep la noticia que Ricardo i Santi han mort allà on feia mesos que havia patit per Jorge, un cop molt dur.
Intenten fer l’ascensió al Annapurna, però desprès de superar un gran serac Iñaki creu que la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Iñaki
  • iñaki
  • LA CATORCE
  • Iñaki aispitarte
  • Real de catorce
  • Iñaki abalos
  • Iñaki Gabilondo
  • Real de catorce

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS