Los delfines

Páginas: 3 (502 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2013
El dofí es un animal mamífer que viu a l'aigua. Hi ha molts tipus de dofins, hi ha el botó, un dofí petit, que té una longitud inferior a 1,2 m. El més gran és el dofí mular que pot arribar als 3metres de longitud. Malgrat el seu tamany, l'orca comú o balena assassina, està considerada un dofí.
Els dofins calderons també són un tipus de dofí. Abans els dofins es mataven per treure'ls l'oli quees troba en petites quantitats al cap i que es feia servir com a lubricant. Ara es pot obtenir aquest oli per d'altres mitjans, encara que molts dofins continuen morint enganxats a les xarxes delspescadors. També ara es posen en aquaris públics i als zoos.
Els dofins necessiten sortir a la superfície cada pocs minuts per respirar, a través del espiràcul que està situat damunt del cap. Elsdofins habiten a tots els oceans del món i gràcies a la seva forma hidrodinàmica poden arribar a agafar els 40 Km per hora de velocitat. La seva habilitat de nedar i les seves dents afilades li permetencapturar preses amb facilitat com calamars, que són les seves principals preses.
 

Poden assolir velocitats impressionants fins a 50 km/h i una velocitat de creuer de 25 a 30 km/h. Sónexcel·lents nedadors i bucejadors; arriben a baixar més de 200 metres però normalment no sobrepassen els 30. El temps d'apnea depèn de l'activitat que està realitzant però poden arribar als 10 minuts en un estatde relaxació total.
Dormen de tres a quatre hores en un cicle diari, normalment de nit, mostrant una contínua activitat en el respecte del període, ja sigui jugant, caçant o simplementdesplaçant-se d'un lloc a un altre. Són tremendament solidaris, i no solen abandonar a un/a company/a ferit o malalt; en cas d'atac d'un depredadro major, disposen de tàctiques defensives en equip per evitarl'agressió. Algunes persones haurien d'aprendre certes conductes socials!

Aquests animals utilitzen un sistema de comunicació, basat en l'emissió de sons anomenats "clics", que no només utilitzen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los Delfines
  • EL DELFIN
  • el delfin
  • delfin
  • delfin
  • Los Delfines
  • delfin
  • Delfines

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS