Los Derechos Humanos

Páginas: 10 (2398 palabras) Publicado: 12 de enero de 2013
7/1/2013
Víctor García Mateo, Marc Ramón Roig; 4t ESO-B, Treball dels drets humans |

ÈTICA | ELS DRETS HUMANS |

DECLARACIÓ DELS PRINCIPIS: articles 1 i 2
Article 1
Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i els cal mantenir-se entre ells amb esperit de fraternitat.
Article 2
Qualsevol persona pot prevaler-se detots els drets i de totes les llibertats que aquesta declaració proclama, sense cap distinció de raça, de color, de sexe, de llengua, de religió, d'opinió pública o d'altra mena, d'origen nacional o social, de fortuna, de naixement o de qualsevol altra classe. Hom no farà tampoc cap distinció fonamentada en l' estatut polític, administratiu i internacional del país o territori del qual depenguijurídicament la persona, tant si es tracta d'un país o territori independent, com si està sota la tutela, encara que no sigui autònom o que estigui sotmès a qualsevol limitació de sobirania.
Activitats
1. Penseu en situacions passades o presents, que serveixin d’exemple de discriminació, com a mínim de tres de les condicions esmentades en l’article.

En el cas de la raça quan un nen acabad’arribar d’un altre país com és ara Sud Amèrica i els pares l’escolaritzen i imaginem que rep algun tipus de discriminació per part dels companys, té la pell d’un color diferent, és d’una altra nacionalitat, ... és a dir que és diferent però té els mateixos drets i llibertats que qualsevol persona ja que vivim en un país democràtic on totes les persones som iguals (com bé s’argumenta en l’article 2). Siaquest nen o nena prové d’un altre país de ben segur que tindrà una altra religió: cristiana evangelista, musulmana (l’ islam)... però també persones d’una mateixa nacionalitat reben algun tipus de discriminació per exemple en el tema de la política, si algú amenaça a algú per tal de que voti el partit polític del què el qual està en contra. També anys enrere quan la democràcia encara no regia elnostre país, les dones no tenien tants de drets i quan es casaven era sotmesa a les ordres de l’home. També segons el color de pell quan a l’Àfrica el transport es dividia en blancs i negres, quan a la guerra mundial mataven als jueus...

2. Penseu en altres formes de discriminació que es produeixen en l’actualitat. Què caldria afegir en l’article, on diu altra condició?

Caldria afegirper exemple la discriminació per la orientació sexual ja que molts d’homosexuals reben aquest tipus de discriminació d’aquesta. A més hi ha països on se’ls –hi retenen drets altres on no se’ls -hi permet casar-se... Un altre cas podria ser per exemple suposem que una persona té una discapacitat de qualsevol tipus i grups de gent no l’ acepten, perquè no la consideren oportuna com ells; o ni tansols que tingués una discapacitat sinó que per no ser lo suficient atractiva no se li ofereix un treball o per l’edat. Aquests són uns exemples de discriminació que es duen a terme contínuament en la nostra societat.

DRETS BÀSICS: articles 3, 4 i 5
Article 3
Tot individu té dret a la vida, a la llibertat i a la seguretat de la persona.
Article 4
Cap persona no està sotmesa a esclavitud oservatge; l'esclavitud i el tràfic d'esclaus són prohibits en totes llurs formes.
Article 5 
Cap persona no serà sotmesa a tortura ni a penes o tractes cruels, inhumans o degradants.
1. Quins són els principals executors de la pena de mort? Quins són els principals avanços en relació a l’abolició de la pena de mort?

Els principals executors de la pena de mort són EUA, Xina, Irak, Iran,Aràbia Saudita.

2. Quins són els motius per els quals Amnistia Internacional considera la pena de mort com a la forma més extrema de tortura?

Amnistia Internacional considera que la pena de mort o capital és la forma més extrema perquè opina que els condemnats estan sotmesos a conductes cruels, inhumanes i indignes d’una persona ja que violen el dret de la vida.
a) Les condicions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Derechos humanos/Declaracion de los derechos humanos
  • Los derechos humanos y el desarrollo humano
  • Derechos humanos y seguridad humana
  • derechos humanos y desarrollo humano
  • Defensa Del Humanismo Y Derechos Humanos
  • Dignidad Humana Y Derechos Humanos
  • Derechos humanos
  • Derechos humanos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS